Olé! Taco & Tequila bar Lucy Lou opent aan het Vredenburg

Door Anne-Meike van den Berg 25 augustus 2017

Mexicaanse taco’s en meer dan vijftig (!) soorten tequila en mescal: je vindt het binnenkort bij Taco & Tequila bar Lucy Lou aan het Vredenburg. “Utrecht verdient een mooie Tacqueria.”

De man achter Lucy Lou is Bastiaan Phaff. Samen met Niels van Nieuwenhuizen en Joris Visser heeft hij besloten om Mexico naar de Domstad te halen. Bastiaan: “Ik droom al jaren van een streetfoodbar in Utrecht en nadat ik op reis was geweest in Zuid-Amerika, wist ik het zeker: Utrecht verdient een mooie Tacqueria.”

Lucy You Vredenburg Utrecht
Een van de eigenaren van Lucy Lou, Bastiaan Phaff

Taco + tequila = olé!

Wat dat precies is, een ‘Tacqueria?’. Een Taco & Tequila bar. Bij Lucy Lou kun je straks terecht voor authentieke Mexicaanse taco’s, tostada’s, verschillende ceviches, huisgemaakte nacho’s en Paletas (Mexicaanse ijslolly’s). Daarbij drink je een Zuid-Amerikaans biertje of Mexicaanse koffie. Maar je kunt ook kiezen uit meer dan vijftig soorten tequila en mescal.

Shot tequila en door

Het nieuwe restaurant krijgt 120 zitplaatsen en het wordt heel laagdrempelig, vertelt Bastiaan: “Voor €25,- moet je hier kunnen genieten van een lekkere taco, een side dish en een paar biertjes. Maar je moet ook gewoon binnen kunnen komen voor een mooi shot tequila.”

Lucy Lou opent in oktober aan het Vredenburg 30.