Nieuw in de Utrechtse Staatsliedenbuurt: restaurant Hygge

Door Anne-Meike van den Berg 4 juni 2018

Aan de Goeman Borgesiuslaan, in de Utrechtse Staatsliedenbuurt, is een nieuwe zaak geopend: Hygge. Je komt er voor een kop koffie, om te lunchen of te dineren.

Hygge = gezelligheid

‘Hygge’ is een Deense term en is moeilijk te vertalen. Het gaat over een fijne, warme sfeer creëren en genieten van de goede dingen in het leven. “De betekenis van het woord ‘hygge’ past precies bij wat ik met mijn zaak over wil brengen”, vertelt eigenaar Ivar Boom. “Het staat voor gastvrijheid, eenvoud, genieten, aandacht en je culinair laten verrassen.”

In de Staatsliedenbuurt

Hygge UtrechtIvar woont zelf in de Vogelenbuurt (vlakbij, dus) en vroeg zich altijd af wat er nou precies gebeurde in het pand aan de Goeman Borgesiuslaan 77, waar in korte tijd verschillende horecazaken openden en weer dicht gingen. Nu heeft hij er zijn eerste eigen zaak geopend. Ivar: “Het is het klassieke verhaal: ik had altijd al een droom om voor mezelf te beginnen.”

Bij Hygge kom je dus om koffie te drinken, te lunchen of te dineren. De menukaart noemt Ivar zelf een ‘trip around the world’, met veel verschillende streetfood- en fingerfoodgerechtjes. Daarnaast wordt er op dit moment gewerkt aan een ‘to-go eiland’, waar je smoothies, salades en ander lekkers af kunt halen. Ook kun je een gedeelte van de zaak afhuren voor bijvoorbeeld een vergadering. Het is de bedoeling dat dit eind van de maand klaar is.

Hygge restaurants en horeca

nu gesloten11:00 - 22:00

Goeman Borgesiuslaan 77, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca