Nieuw aan ’t Wed: ‘niet zomaar’ vlees eten bij restaurant Jonkheer de Ram

Door Janine Guijt 10 januari 2018

Op ’t Wed nummer 1 – waar voorheen De 3 Vrienden zat – opent deze maand een gloednieuw restaurant: Jonkheer de Ram. Mede-eigenaar Rutger van Bijlevelt: “Het is altijd al mijn droom geweest om een eigen zaak in Utrecht te openen.”

Niet zomaar vlees

Rutger opent het bedrijf samen met zijn compagnon Jeroen Stokman, die een aantal jaar een slagerij heeft gehad. “Je kunt dan vast al raden wat voor soort restaurant het wordt”, vertelt hij lachend. Vlees, dus. “Maar niet zomaar vlees. We willen Utrechters graag wat onbekendere stukken serveren. Denk aan biefstuk van de nek, of bavette bijvoorbeeld.”

De prijzen van de gerechten zijn redelijk gangbaar. Rutger laat ons weten dat je voor een hoofdgerecht ongeveer €17,- tot €22,- betaalt. Verder komt er een borrelkaart en bestel je hier binnenkort onder andere gedroogde worsten en hammen bij je biertje.

Tekst loopt door onder de foto.

Fan van Utrecht

Jonkheer de Ram heeft al een vestiging in Schalkwijk. Wat Rutger en zijn compagnon Jeroen Stokman in Utrecht brengt? “Ik woon er zelf en Jeroen en ik zijn echt fan van de stad”, vertelt hij. “Ik heb er altijd van gedroomd om hier een bedrijf te openen. Toen dit pand via-via in onze handen kwam, was het ineens heel snel rond. Nu gaat het dus echt gebeuren!”

Jonkheer de Ram opent in de loop van deze maand. Een precieze openingsdatum is nog niet bekend.

Jonkheer de Ram

restaurants en horeca

't Wed 1, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.