Nieuw aan de Amsterdamsestraatweg: restaurant The Food Club

Door Anne-Meike van den Berg 6 februari 2018

De Amsterdamsestraatweg is langzaam op weg om een van de allerleukste straten van Utrecht te worden. Begin maart opent er wéér een fijne nieuwe hotspot aan de Straatweg: The Food Club. De mensen achter dit restaurant zijn newlyweds Jeroen en Carlijn.

Jeroen & Carlijn

Jeroen en Carlijn zijn geen onbekenden in de horecawereld. Allebei werkten ze jarenlang zelf achter de bar en Carlijn heeft daarnaast een blog voor mensen met een voedselallergie opgezet: Foodless. Nu zijn ze er helemaal klaar voor om hun eerste, eigen horecaconcept te beginnen. Begin maart moeten de deuren open gaan van The Food Club aan de Amsterdamsestraatweg nummer 378, naast de Watertoren.

The Food Club

Wat je van The Food Club kunt verwachten? Een restaurant en winkel in één. Jeroen en Carlijn hebben zich hierbij laten inspireren door grote steden als Londen en Parijs. Via de webshop koop je straks food-producten zoals huisgemaakte granola, bijzondere thee en chocolade. En de menukaart? “Van bacon-lovers tot veganisten, van visfans tot carnivoren, van bierdrinkers tot limonadeliefhebbers; iedereen is welkom!”, lezen we op de Crowd About Now-pagina van The Food Club. “Welke voedselvoorkeur je ook hebt (vegan, glutenvrij, melkvrij), wij zorgen dat ook jij onbezorgd kan eten.”

the-streetfood-club-utrecht_02
De Food Club opent aan de Amsterdamsestraatweg

Gluutnieuw

Ook fijn: The Food Club is 100% glutenvrij. Carlijn heeft zelf gluten-intolerantie en staat regelmatig met zelfgemaakte taart en cake (uiteraard ook glutenvrij) op markten. Dus met die gluten, of eigenlijk: niet-gluten, zit het wel goed. En hoe zit het met de inrichting van de nieuwe zaak? “Denk harmonicadeuren, een zeven meter lange bank, betonnen vloer, planten tegen de muur, metrotegeltjes, kleurrijke barkrukken, twee chef’s tables en industriële schappen.”

De Straatweg

De Amsterdamsestraatweg wordt leuker en leuker. Naast The Food Club vind je er toffe zaken als Gys, Familie van Rijk en Comma. En binnenkort gaan ook de deuren van streetfood restaurant Loaded open. En wist je al dat het allereerste Utrechtse kattencafé, Katfé, ook aan de Straatweg komt te zitten? Purrrachtig nieuws!

Nieuws

Purrrfect nieuwtje: we weten waar het Utrechtse kattencafé komt

Wij van indebuurt Utrecht kunnen niet wachten tot er een kattencafé in Utrecht komt. Luc...
Janine Guijt - Geplaatst op 31 januari 2018

The Food Club restaurants en horeca

nu open09:00 - 18:00

Amsterdamsestraatweg 378, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca