Binnenkort aan de Croeselaan: vervallen tankstation wordt Restaurant De Pomp

Door Janine Guijt 29 september 2017

Als je wel eens over de Croeselaan fietst ken je ‘m vast: het oude Shell-station dat er – op z’n zachtst gezegd – behoorlijk verlaten bijligt. Binnenkort verandert dat volledig, want het tankstation wordt een restaurant. Dat is gisteren besloten tijdens een pitchavond waar buurtbewoners hun stem konden uitbrengen op het beste idee voor de oude tankplek.

Groenten uit eigen moestuin

De opkomst voor de pitchavond was zo groot dat mensen moesten blijven staan en de deuren open bleven. Het idee voor ‘Restaurant De Pomp’ – zoals de nieuwe plek gaat heten – leverde de meeste stemmen op en dus gaat de metamorfose er echt komen. Het wordt een ‘biodynamisch’ restaurant. Op het dak van het tankstation komen zonnepanelen om het energieverbruik te compenseren en het afval wordt gescheiden ingenomen. Zeker de helft van de gerechten op de kaart wordt vegetarisch. Initiatiefneemster Marlou Kleijnen: “De groenten willen we zelf gaan verbouwen in onze moestuin. Buurtbewoners mogen helpen met het onderhouden van de tuin.”

Het ontwerp van Restaurant De Pomp, zoals Marlou Kleijnen het graag ziet. Foto: © Marlou Kleijnen/ AD Utrechts Nieuwsblad.

Wanneer Restaurant De Pomp opengaat is nog niet bekend. Eerst moet Shell nog een bodemonderzoek laten uitvoeren. Daarna kan er pas gebouwd worden.

Op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad lees je meer over dit initiatief.

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.