Het grootste vegan restaurant van Europa is geopend in Utrecht en zo ziet het eruit

Door Janine Guijt 8 juni 2018

Je eet er geen Peking Duck, maar Peking Luck, smult er van burgers gemaakt van paddenstoelen en linzen en drinkt daar cocktails van plantaardige ingrediënten bij. Waar we het over hebben? Over SNCKBR, natuurlijk: het grootste veganistische restaurant van Europa dat afgelopen maand opende aan het Vredenburg. Wij mochten er een kijkje nemen!

Van 020 naar 030

SNCKBR heeft al drie vestigingen: twee in Amsterdam en een in Eindhoven. De Utrechtse vestiging is de allereerste met een volledig plantaardig aanbod. Er zijn 110 zitplaatsen en daarmee is SNCKBR aan het Vredenburg het grootste vegan restaurant van Europa.

Gyoza’s, nepeend en mini-burgers

Bij de naam SNCKBR denk je misschien aan vette frituurhappen, maar de menukaart van het restaurant laat iets heel anders zien: volledig plantaardige gerechten waar het water je – zelfs als carnivoor – van in de mond loopt. Dat zit zo: de mensen achter SNCKBR zijn ervan overtuigd dat je niet hoeft in te leveren op smaak, als je gezond en veganistisch wilt snacken. En dus krijgen we heerlijke gyoza’s voorgeschoteld, smullen we van ‘nepeend’ in gestoomde pannenkoekjes, eten we smakelijke miniburgers gemaakt van linzen en paddenstoelen en sluiten we af met een taartje van vegan chocolade en pistache.

Bye-bye Paradijs

Mocht je een vaste bezoeker zijn van Het Paradijs – het legendarische Chinese restaurant dat 36 jaar op de plek van SNCKBR zat –  dan zul je waarschijnlijk wel even moeten slikken, als je de drempel van SNCKBR over stapt. Het pand heeft van binnen namelijk een volledige metamorfose gekregen en vrijwel niets herinnert je nog aan het oude restaurant. Toch hebben de eigenaren van SNCKBR hun best gedaan om Utrechts meest bekende Chinees niet helemaal verloren te laten gaan, lezen we op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad. Zo hebben ze de lichtbox die aan de gevel van het restaurant hing, bewaard en bewerkt. Deze komt uiteindelijk midden in de zaak te hangen.

Lees ook:

OP ZUID UTRECHT
Nieuw in Utrecht

Deze nieuwe zaken hebben we er sinds mei bij in Utrecht

We kregen er in mei weer héél veel nieuwe tentjes bi...
Janine Guijt - Geplaatst op 31 mei 2018
Winkelen

Van 020 naar 030: deze Amsterdamse zaken openden ook een vestiging in Utrecht

Natúúrlijk is de Domstad hartstikke hip en happening, maar hoe je het ook wendt of keert: op...
Janine Guijt - Geplaatst op 5 juni 2018

SNCKBR

restaurants en horeca

nu gesloten12:00 - 23:00

Vredenburg 28, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca