Groen doen met je poen, dat kan bij nieuwe kledingzaak ènz. FAIRWEAR

Door Janine Guijt 17 mei 2018

Laten we eerlijk zijn: de kledingindustrie is zeker niet de allergroenste bedrijfstak die er is. Er zijn gelukkig een heleboel winkels die er daarom bewust voor kiezen om alleen duurzame merken te verkopen. Nieuwkomer ènz. FAIRWEAR aan de Vinkenburgstraat is daar één van.

De winkel verkoopt duurzame merken als Kings of Indigo, Friday’s Project en Elements of Freedom en je vindt er kleding voor dames, heren en kinderen in de rekken. ènz. FAIRWEAR had al een vestiging in Baarn, maar de mensen achter de winkel besloten ook een filiaal in ons stadsie te openen. “Het pand kwam toevallig op ons pad”, vertelt eigenaresse Bernadette.

Tijdelijk…of toch niet?

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe lang ènz. FAIRWEAR openblijft, want het gebouw waarin je de winkel vindt – Vinkenburgstraat nummer 9 – wordt over een paar maanden verbouwd. In eerste instantie zit de zaak er dus tijdelijk, “maar het kan zijn dat we daarna verhuizen binnen Utrecht,” aldus Bernadette.

Hoe dan ook, de komende maanden kun je in ieder geval je duurzame modehart ophalen bij ènz. FAIRWEAR. De winkel is overigens niet de enige groene zaak die laatst opende in ons stadsie:

Nieuw in Utrecht

Eerlijk én mooi merk Studio JUX opent een winkel in Utrecht

Dat woorden als 'eerlijk' en 'duurzaam' héus niet altijd bij stoffige types en geitenwollens...
Janine Guijt - Geplaatst op 30 april 2018
the-greenhouse-utrecht-14
Nieuw in Utrecht

Van stoel tot salade: bij het nieuwe restaurant The Green House is álles knetterduurzaam

Utrecht heeft er een bijzonder restaurant bij. Wat? The Green House. Waar? Aan de Croeselaan...
Anne-Meike van den Berg - Geplaatst op 10 april 2018

ènz. FAIRWEAR kledingwinkels

nu gesloten11:00 - 18:00

Vinkenburgstraat 9, Utrecht

Bekijk meer:kledingwinkels