Feestje gaat door: vervallen tankstation aan de Croeselaan wordt restaurant De Pomp

Door Anne-Meike van den Berg 18 april 2018

Een hele tijd geleden alweer (september 2017) schreven we dat het oude Shell-station aan de Croeselaan omgetoverd zou worden tot restaurant. Sinds die tijd is het behoorlijk stil rondom de plannen voor deze nieuwe horecazaak, maar we hebben nieuws: buurtrestaurant De Pomp gaat er komen!

Vorig jaar konden buurtbewoners stemmen op een nieuw plan voor het vervallen tankstation. De winnaar? Het idee voor Restaurant De Pomp, een biodynamisch restaurant met veel vegetarische gerechten op de kaart en een eigen moestuin. Maar, het werd stil rondom de plannen voor het oude Shell-station. Heel stil…

‘De vlag kan uit’

Tot vandaag, want de initiatiefnemers en de gemeente Utrecht hebben ein-de-lijk een akkoord bereikt om het nieuwe buurtrestaurant te gaan starten. Waarom dat zo lang geduurd heeft? Nou, het grootste bezwaar was dat het initiatief geen maatschappelijke functie als hoofddoel had, lezen we in het AD Utrechts Nieuwsblad. Inmiddels zijn ze er dus uitgekomen met z’n allen, tot grote opluchting van Marcia Meyer, één van de initiatiefnemers van buurtrestaurant De Pomp: “De vlag kan uit. De lichten staan op groen, hoewel de vergunningen nog wel geregeld moeten worden. Maar zo positief als nu heeft het er nog niet voorgestaan.”

Wanneer De Pomp precies open gaat weten we nog niet. Maar we houden je uiteraard op de hoogte!

tankstation-restaurant-de-pomp-croeselaan
Nieuw in Utrecht

Binnenkort aan de Croeselaan: vervallen tankstation wordt Restaurant De Pomp

Als je wel eens over de Croeselaan fietst ken je 'm vast: het oude Shell-station dat er - op...
Janine Guijt - Geplaatst op 29 september 2017