Er opent een restaurant met de sfeer van een Parijse jazzbar in Utrecht: Noir

Door Anne-Meike van den Berg 9 februari 2018

Men neme: twee Utrechters met een enorme passie voor lekker eten en drinken, een supertof pand op een verstopte plek in Utrecht en een fantastisch idee voor een eigen zaak. Wat je dan krijgt? Restaurant Noir! Binnenkort kun je terecht bij dit nieuwe restaurant aan de Lange Nieuwstraat, dat de sfeer krijgt van een Parijse jazzbar uit de jaren twintig van de vorige eeuw.

Arnaud & Raoul

De mannen achter Noir? Dat zijn Arnaud Verbeek en Raoul Witteman. Ze werken al meer dan vijf jaar samen bij restaurant C’est Ça, Raoul als eigenaar/chef en Arnaud als sommelier/bedrijfsleider. “We delen de passie voor lekker eten en goede dranken en die willen we met zoveel mogelijk mensen delen. Nu is het tijd dit uit te dragen in een nieuw restaurant: Noir. Arnaud’s liefde voor alles wat je kan drinken, Raoul ’s liefde voor alles wat je kan eten”, aldus de Utrechters. Raoul gaat zich vooral op de achtergrond bezig houden met het restaurant en blijft zich verder richten op C’est Ça; Arnaud gaat zich volledig storten op Noir.

Parijse jazzbar

Noir komt aan de Lange Nieuwstraat te zitten, in het pand waar nu nog restaurant Simple gevestigd is. De lange pijpenla is volgens Arnaud en Raoul de perfecte plek voor hun restaurant: “We kunnen hier helemaal gaan voor de sfeer die we willen: een restaurant met het gevoel van een ‘oude’ bar. We willen van Noir een warme en donkere plek maken met veel hout en koper. Denk aan een oude jaren ’20 Parijse jazzbar en je hebt het gevoel te pakken.”

Franse keuken

En de menukaart? Daarop vind je straks ‘chique ordinaire gerechten gebaseerd op de oude Franse keuken’. Ook is er veel aandacht voor originele, klassieke dranken.

Het is de bedoeling dat Noir begin mei van dit jaar open gaat.

Restaurant Noir restaurants en horeca

Lange Nieuwstraat 88, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca