Deze nieuwe zaken openen dit jaar in Utrecht

Door Janine Guijt 3 januari 2018

Een van de leukste dingen aan Utrecht vinden we dat er elke week weer ergens een nieuwe tent opengaat (hoewel de meningen daarover verdeeld zijn). 2018 wordt wat dat betreft een topjaar, want er openen de komende tijd behoorlijk wat nieuwe restaurants en winkels in ons stadsie. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet. 

<< < Pagina 1 / 11 >
⟵ swipe swipe ⟶

Sanju Ramen

ramen-utrecht

Aan de Voorstraat opent – als het goed is – 15 januari de allereerste ramenbar van Utrecht. Uh, een ramenbar..? Jazeker: bij Sanju Ramen (zoals de zaak gaat heten) slurp je straks Aziatische noedelsoep naar binnen. Ramen, dus. Eigenaar Jeroen vertelde ons al eerder dat hij tijdens zijn reizen door Azië in aanraking kwam met de soep. Jeroen: “Elke stad waar ik kom, zit vol ramen. Maar niet in Nederland. Daarom dacht ik: het is overal een succes, dan moet het in Utrecht toch ook kunnen?”. Wat ons betreft wel, Jeroen!

Taplokaal Gist

Taplokaal Gist Utrecht
De initiatiefnemers (midden en rechts) en chefkok (links) van Gist

Wat krijg je als de eigenaar van een succesvol speciaalbiercafé en een biersommelier de handen ineenslaan? Juist, een heus taplokaal met maar liefst dertig wisselende speciaalbieren op de tap. Binnenkort kun je ze allemaal proeven bij Taplokaal Gist op Rotsoord. Deze nieuwe bierspot zou eigenlijk eind 2017 openen, maar dat is uitgesteld. Niet getreurd, want de opening laat niet lang meer op zich wachten. “Nog een paar weken de laatste loodjes van de verbouwing en dan kunnen we open!”, laten de initiatiefnemers van Gist via hun Facebookpagina weten.

Pret a Manger

pret-a-manger-utrecht
Foto: Facebookpagina Pret A Manger

Een primeur voor de Domstad: Pret a Manger opent de allereerste Nederlandse vestiging op Utrecht Centraal. Een precieze openingsdatum is nog niet bekend, maar ‘vanaf begin 2018’ scoor je hier sandwiches, wraps, koffies en kun je er ander lekkers halen voor het ontbijt, de lunch of het avondeten.

Bioscoop + jazzcafé

cartesiusweg-ad
Foto: Omar Waseq / AD Utrechts Nieuwsblad

In het CAB-gebouw aan de Cartesiusweg in Utrecht, waar ook de oefenstudio’s van dB’s zitten, opent 2 februari een filmcafé. Het filmcafé is een idee van Utrechter Omar Waseq, die op dit moment rondreist met een openluchtbioscoop. Hij wilde graag een vaste locatie hebben in Utrecht én iets doen voor jongeren die moeilijk aan werk kunnen komen. Dat is gelukt: bij het filmcafé kunnen deze zogenaamde ‘spookjongeren’ aan de slag. Hier kun je meer lezen over deze nieuwe plek.

The Seafood Bar

Foto: The Seafood Bar

Goed nieuws voor visliefhebbers: in februari opent The Seafood Bar op Utrecht Centraal. Je vindt het restaurant straks aan het nieuwe stationsplein, tussen het station en Hoog Catharijne in. Inmiddels zijn er al drie vestigingen van The Seafood Bar in Amsterdam. Binnenkort kunnen we dus ook in Utrecht van de visgerechten smullen.

ps: Dat kan natuurlijk op veel meer plekken. We maakten al eerder een lijstje met fijne visrestaurants.

TGI Fridays

TGI Friday Utrecht

De Amerikaanse fastfoodketen TGI Fridays zet voet aan Nederlandse grond en opent ook een vestiging in Utrecht. Je komt hier (als alles goed gaat) vanaf februari voor goede burgers, steaks en ribs, maar kunt er straks ook terecht voor pasta’s, salades, nacho’s en meer. Hier lees je meer over TGI Fridays.

Essentiel Antwerp

essentiel-antwerpen-utrecht

Februari is een héél goede maand wat betreft nieuwe zaken in Utrecht, want in de tweede maand van 2018 gaat er nóg een nieuwe spot open. Het Belgische kledingmerk Essentiel Antwerp opent in februari een winkel aan de Choorstraat. Wat je kunt verwachten van deze winkel? Veel prints en opvallende kleurencombinaties. Het merk verkoopt naast kleding ook schoenen, sieraden, tassen en andere accessoires.

SNCKBR

SNCKBR in Amsterdam. Foto: Facebookpagina SNCKBR

Het grootste vegan restaurant van Europa opent in maart zijn deuren in Utrecht. SNCKBR (zo heet de nieuwe zaak) heeft al drie vestigingen: twee in Amsterdam en een in Eindhoven, lezen we in het AD Utrechts Nieuwsblad. De Utrechtse vestiging wordt de allereerste met een volledig plantaardig aanbod. Waar je dit nieuwe restaurant straks kunt vinden? In het pand van het voormalige Chinese restaurant Het Paradijs, aan het Vredenburg. Hier lees je meer over SNCKBR.

Heel veel nieuws in Leidsche Rijn Centrum

Het centrum van Leidsche Rijn wordt booming en 2018 is het jaar waarin dat gaat gebeuren. Er openen onder andere heel veel winkels (zoals H&M en Vero Moda) en een Starbucks-filliaal. Vanaf komend voorjaar gaat het allemaal gebeuren. Spannend!

Villa Orloff

Orloff aan de Kade Utrecht
Foto: Orloff aan de Kade

Vinnies aan het Lucasbolwerk is niet meer. De zaak is overgenomen door Martijn Cools, eigenaar van Orloff. Begin maart opent hij Villa Orloff in het pand, vertelde hij ons eerder. “Het wordt iets tussen Orloff en Orloff aan de Kade in. Het zal zeker herkenbaar zijn. We gaan op deze nieuwe plek wel iets meer richting een café dan een restaurant.” Maar, je kunt er straks wél een hapje eten. “Er komt, net als bij Orloff aan de Kade, een pizza-oven te staan. En we krijgen een uitgebreide borrelkaart.”

Datum onbekend

Katfé kattencafé Utrecht

Dan is er ook nog een aantal zaken dat hoogst waarschijnlijk in 2018 openen, maar waarvan nog niet exact bekend is wannéér dat dan staat te gebeuren:

  • Café Broers is verkocht en wordt dit jaar omgebouwd tot nieuwe horecazaak.
  • De crowdfunding van Katfé – Utrechts eerste kattencafé – is rond en de initiatiefnemers zijn bezig met de juiste vergunningen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om hier met katten te knuffelen en koffies weg te werken.
  • In het oude C&A-pand komt een Decathlon, maar wanneer weten we nog niet.

Hebben we iets gemist? Laat het ons vooral weten!

<< < Pagina 1 / 11 >
⟵ swipe swipe ⟶
  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.