Aziatische soep slurpen: Utrecht krijgen een ramenbar

Door Anne-Meike van den Berg 29 november 2017

Aan de Voorstraat opent volgend jaar de allereerste ramenbar van Utrecht. Uh, een ramenbar..? Jazeker: bij de nieuwe zaak slurp je straks Aziatische noedelsoep naar binnen. Ramen, dus.

Utrechter Jeroen de Gilde is er dól op: een stevige bouillon met Japanse noedels, een gemarineerd eitje en groenten. Tijdens zijn reizen door Azië kwam hij in aanraking met de noedelsoep, oftewel: ramen. “Elke stad waar ik kom, zit vol ramen. Maar niet in Nederland. Daarom dacht ik: het is overal een succes, dan moet het in Utrecht toch ook kunnen?”, vertelt Jeroen in het AD Utrechts Nieuwsblad. En dus opent Jeroen volgend jaar zijn eigen ramenbar.

Lekker slurpen

Sanju Ramen (‘030 ramen’) opent – als het goed is – op 15 januari aan de Voorstraat, in het pand waar nu restaurant Sparkling zit. Je eet er straks dus Aziatische noedelsoep. Jeroen: “Je mag helemaal losgaan met wat je eraan toevoegt. Maar het komt er op neer dat je uit een grote, gevulde kom slurpt.” Je eet de soep in combinatie met handgemaakte gyōza, Japanse dumplings. Restaurant Sparkling is trouwens nog tot en met 30 december geopend.

Sanju Ramen

restaurants en horeca

Voorstraat 29, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.