Na leverworst komt slagerij Vocking met bitterbal
Heb jij de Vocking leverworst weleens geproefd? Dit stukje vlees is al sinds 1891 een echt Utregse lekkernij. Vrijdag 3 april presenteerden Vocking Vleeswaren, samen met Heeren van Loosdrecht Croquetteurs, een gloednieuw product: de Heeren van Loosdrecht – Vocking bitterbal. Een bitterbal met daarin, jawel, leverworst!
Het idee voor een bitterbal werd geboren toen eigenaar Paul Vocking eind vorig jaar een afspraak had in Bunnik. Hij raakte in gesprek met Kevin Nieuwendijk van de Heeren van Loosdrecht (producent van kwaliteitssnacks). Kevin had bitterballen bij zich, Paul een barbecuepakket. Ze kwamen erachter dat zowel bitterballen als de Vockingworst lekker zijn met mosterd, dus waarom geen combinatie maken van die twee?
20% Vocking leverworst
Op de Facebook-pagina van Vocking Leverworst wordt de nieuwe bitterbal omschreven: ‘De bitterbal bestaat uit tenminste 20 procent Vocking leverworst, is vol en romig van smaak en heeft na 4,5 á 5 minuten frituren onder 180 graden een heerlijke, mooie krokante korst.’
Nog even geduld
Heb je na het lezen van dit bericht trek gekregen in zo’n gefrituurd hapje? Zolang de voorraad strekt kun je een portie bitterballen ophalen bij Vocking Vleeswaren in Nieuwegein. Anders is het toch nog even geduld hebben tot de Utrechtse horeca weer opengaat.
Lees meer via de website van het AD Utrechts Nieuwsblad.
Lees ook:
Meer uit deze categorie
adv.