Met 110 kilometer per uur over de singel: gemeente gaat hardrijders aanpakken

Door Anne-Meike van den Berg 17 mei 2018

Op de Tolsteegsingel en de Maliesingel in Utrecht mag je maximaal 30 kilometer per uur rijden, maar daar houdt lang niet iedereen zich aan. De gemeente Utrecht gaat de komende tijd daarom strenger controleren én er worden plateaus geplaatst op beide singels.

Het viel een bewoner van de Maliesingel op dat auto’s er vaak veel te hard rijden. Hij vroeg daarom aan de gemeente of ze de gegevens van de ‘smileybox’ (jeweetwel, zo’n bord waarop je een groene of rode smiley te zien krijgt) openbaar wilden maken. Wat bleek: zeker 30 procent van de bestuurders rijdt 40 kilometer per uur of harder. Regelmatig wordt er 90 kilometer per uur gereden en een enkele keer zelfs bijna 110 kilometer per uur!

Plateaus & controles

De gemeente heeft nu besloten om plateaus te gaan plaatsen zodat auto’s af moeten remmen, lezen we op de site van het AD Utrechts Nieuwsblad. Waar die plateaus precies komen, is nog niet duidelijk. Ook gaat de gemeente de komende tijd extra goed controleren of automobilisten zich aan de maximumsnelheid houden. Hardrijders krijgen – uiteraard – een boete.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.