Maandagochtend met de trein? Vergeet het maar, de NS staakt

Door Janine Guijt 15 maart 2019

Wil je maandagmorgen de trein pakken? Dan zul je van een koude kermis thuiskomen. De treinen rijden namelijk niet in de vroege ochtend, omdat het personeel van NS staakt voor betere pensioenregelingen. Ook de rest van de dag zal het treinverkeer erg ontregeld zijn. 

Vanaf het begin van de dienst tot aan 07.06 uur rijden geen treinen, meldt de onderhandelaar van vakbond CNV Vakmensen. Ook na dat tijdstip is volop hinder op het spoor te verwachten, omdat dan pas wordt opgestart en de treinenloop op gang moet komen.

66 minuten

Als symbolische verwijzing naar de pensioenleeftijd wordt het werk op het spoor 66 minuten neergelegd, lezen we op de website van het AD. “We geven dit signaal nu af om te voorkomen dat we straks allemaal steeds langer moeten doorwerken’’, zegt FNV-bestuurder Henri Janssen. “Dit gaat om een fatsoenlijk en tijdig pensioen voor iedereen. Daarom hopen we dat het publiek en de reizigers begrip hebben voor de actie.”

De actie vindt plaats op de standplaatsen Den Helder, Hoorn, Alkmaar, Enkhuizen, Utrecht, Zwolle, Den Haag, Hengelo, Enschede, Arnhem, Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Maastricht, Heerlen. Dat worden er waarschijnlijk nog meer.

Lees ook:

Utrecht Centraal

Dit vinden reizigers van Utrecht Centraal

Man, wat is er de afgelopen jaren veel veranderd op Utrecht Centraal (kijk maar!). De vraag is natuu...

Handig, in de NS-app zie je straks waar er vrije zitplaatsen zijn in de trein

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.