Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Let op: de NS gaat in mei een hele dag staken

Door Anne-Meike van den Berg 21 mei 2019

Hè, balen! De vakbonden hebben een grote staking aangekondigd in het openbaar vervoer. Werknemers van de NS staken op 28 mei de hele dag om actie te voeren voor een beter pensioen. 

In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag legt ook het stadsvervoer op 28 mei de hele dag het werk neer. In Utrecht rijden de bussen die dag wel gewoon, maar moet je met de trein, dan zou het zomaar kunnen dat die niet rijdt. De spoorwegen bekijken op dit moment wat de gevolgen zijn van de staking en hoe ze reizigers zo goed mogelijk kunnen informeren.

‘Zeer ingrijpend’

De NS betreurt de aangekondigde 24-uursstaking op het spoor. “Dit zou zeer ingrijpend zijn voor onze reizigers. Zij worden hiermee de dupe van een conflict waar NS geen partij in is”, laat de vervoerder weten in het AD.

Op 18 maart voerden de bonden al pensioenacties. Personeel bij de NS en het stadsvervoer legden toen in de ochtendspits het werk voor 66 minuten neer. Andere acties werden die dag afgebroken na de aanslag in de tram in Utrecht.

Mislukt overleg

De bonden zeggen nu weer actie te gaan voeren omdat er nog altijd geen zicht is op een pensioenakkoord. Eind vorig jaar mislukte het overleg tussen vakbonden, kabinet en werkgevers over pensioenen. De bonden willen dat de AOW-leeftijd wordt bevroren. Mensen met zwaar werk moeten eerder met werken kunnen stoppen.

Lees ook:

Wegwerkzaamheden Utrecht: hier kun je niet langs in mei 2019

Vind jij het ook zo vervelend als je te laat komt, omdat de weg weer openligt? Daar hoef je je de ko...

De Kanaalstraat wordt aangepakt: dit gaat er gebeuren

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.