Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pas op: bij dit kruispunt in Utrecht gebeuren de meeste ongevallen

Door Bonnie Dekkers 15 november 2019

De afgelopen drie jaar heeft Rijkswaterstaat het aantal geregistreerde ongelukken in Utrecht geteld. Het resultaat is even schrikken, namelijk 6.127. Bij dertien ongelukken waren er doden te betreuren en 855 keer moesten er slachtoffers naar het ziekenhuis. Waar de meeste ongelukken plaatsvinden? Bij het kruispunt Admiraal Helfrichlaan, Beneluxlaan. Met elf ongelukken is dit het gevaarlijkste kruispunt van Utrecht.

De afgelopen jaren zijn er steeds meer ongevallen geregistreerd, blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat die RTL Nieuws heeft geanalyseerd. Niet elk ongeluk is geregistreerd en van een deel van de ongelukken is niet bekend waar deze plaatsvonden, waardoor het kan zijn dat het aantal ongelukken nog groter is.

Blackspots in Utrecht

In Utrecht zijn zo’n vijfenvijftig blackspots te vinden. Dat zijn plekken waar in drie jaar tijd minimaal tien ongelukken zijn gebeurd. Ook plekken waar minstens zes ongelukken met een ziekenhuisbezoek als gevolg zijn geweest, worden meegeteld. Ook blijkt uit de cijfers dat Rijkswaterstaat de afgelopen drie jaar in Nederland een toename ziet van het aantal dodelijke ongevallen op kruispunten. Het grootste deel van deze ongevallen gebeurt op kruispunten binnen de bebouwde kom.

In Utrecht zijn dit de gevaarlijkste kruispunten:

  1. Admiraal Helfrichlaan, Beneluxlaan
  2. Weg Der Verenigde Naties, Overste Den Oudenlaan
  3. Berezinadreef, Moldaudreef
  4. Daalsesingel
  5. Niels Bohrweg, Atoomweg

Benieuwd naar hoe verkeersveilig jouw woonplaats is?

Kijk dan hier.

Uitkijken!

Veiligheid voor alles, dus goed opletten als je op deze kruispunten rijdt. Wat je nog meer kunt doen aan veiligheid in het verkeer:

Let op: de politie controleert de komende tijd extra op fietsverlichting in Utrecht

Het is verstandig om je fietsverlichting aan te doen als het donker is, dat is een no brainer. Toch ...

Appen op de fiets? Zoveel boetes zijn er al in Utrecht uitgedeeld!

Mag je autorijden met een hond los naast je?

Mag je autorijden met slippers aan?

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.