Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het Leger des Heils deelt gratis donuts uit in Utrecht en hier scoor je er een

Door Carin van der Meij 30 juni 2020

Een lekkere donut gaat er bij velen altijd wel in. Voor de zoetekauwen onder ons hebben wij fantastisch nieuws. Komende woensdag – 1 juli – deelt het Leger des Heils gratis donuts uit. 

Loopt het water je al in de mond? Zorg dan dat je woensdag tussen 10.00 en 15.00 uur bij de Schooneggendreef 27 H in Overvecht bent. Ook in Zuilen kun je terecht voor deze lekkere traktatie, namelijk bij Bij Bosshardt aan de Prinses Margrietlaan 22. Het is nog niet bekend vanaf hoe laat je hier een donut kunt halen. Zodra dit bekend is vind je dit op Facebook en Instagram. Daarnaast deelt deze vestiging ook donuts in de buurt en bij winkelcentrum Rokade uit. Let wel: op is echt op!

Waarom donuts?

Wat veel mensen niet weten is dat deze lekkernij bekend is geworden dankzij het Leger des Heils. Voor het ontstaan van de donut moeten we terug naar het jaar 1917 ten tijde van de Eerste Wereldoorlog in Frankrijk. Een jonge heilsoldate van het Leger des Heils overhandigde aan het front een donut aan een infanteriesoldaat die enorme heimwee had. Sinds die tijd staat de donut symbool voor de onpartijdige zorg van het Leger des Heils.

Nationale Donutdag

Vandaag de dag deelt de organisatie nog steeds met regelmaat donuts uit. Vooral in Amerika, waar deze zoetigheid groot is geworden. Het land viert op de eerste vrijdag van juni altijd ‘Nationale Donutdag’ en de Amerikaanse Leger des Heils deelt dan gratis donuts uit. In Nederland wilde het Leger des Heils ook meedoen aan deze actie, alleen is dit door de coronamaatregelen verplaatst naar de eerste van juli. Vanaf dan mogen de buurthuiskamers weer open en kunnen de donuts coronaproof worden uitgedeeld.

Lees ook:

Snel fietsen

Sportieve fietsfanaten opgelet! Deze Utrechtse winkel heeft alles wat je hart begeert én meer

Of je nu op zoek bent naar een mountainbike, race-, toer- of vakantiefiets, accessoires, onderdelen ...

Wow! Deze woonboerderij met giga tuin vlak bij Ledig Erf staat nu te koop voor 1,1 miljoen

6 x op deze nieuwe terrassen in Utrecht wil je sowieso een keer vertoeven

Let op: Albert Heijn in Hoog Catharijne gaat tijdelijk dicht vanwege een verbouwing

Rolstoel, rollator en meer: bij de Zorgwinkel vind je medische hulpmiddelen voor iedere situatie

In september start de bouw van Wonderwoods: een verticaal bos in hartje Utrecht

adv.