Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

La Place sluit 23 filialen: dit gebeurt er met de restaurants in Utrecht

Door Carin van der Meij 13 juli 2020

Slecht nieuws voor fans van La Place: de keten sluit 23 van de 80 vestigingen in Nederland. Staan de filialen op Utrecht Centraal, in de Meern en in de Jumbo-filialen aan de Rijnkade en in Leidsche Rijn op de lijst met te sluiten vestigingen? Liefhebbers van de keten kunnen opgelucht ademhalen: La Place gaat niet weg uit Utrecht. 

Als gevolg van de coronacrisis heeft Jumbo – die La Place in 2016 heeft overgenomen – besloten filialen te sluiten. Het gaat om vestigingen langs de snelwegen, maar ook in de binnensteden.

La Place in een nieuw jasje

Gelukkig blijft La Place in Utrecht wel overeind. Dat geldt zowel voor de vestigingen op Utrecht Centraal en in De Meern, als de shop-in-shops bij Jumbo in Hoog Catharijne en Leidsche Rijn centrum. Waarom de keten in onze stad blijft? Jumbo-woordvoerder Maartje Rothuizen licht toe: “In de tweede helft van dit jaar lanceren we een nieuwe generatie La Place gebaseerd op het uitgangspunt ‘Good Food Fast’: lekker, gezond en vers eten. Op basis van dit uitgangspunt zijn we op dit moment stapsgewijs restaurants aan het heropenen.” De restaurants die weer opengaan passen wel in het vernieuwde concept. Voor de restaurants die dichtgaan, ziet het bedrijf onvoldoende mogelijkheden om het nieuwe concept goed uit te voeren.

23 filialen gaan dicht

Onder meer de filialen in Rotterdam, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Breda, Leiderdorp, Zevenaar en Gouda sluiten de deuren. Ook de vestigingen in Nieuwegein gaan dicht. De werknemers, zo’n 480 mensen, worden maandagavond geïnformeerd over de sluitingen, blijkt uit een e-mail van Jumbo die in handen is van De Telegraaf.

Lees ook:

Deze 5 verborgen plekken verwacht je niet in Utrecht (maar ze zijn er wel!)

Kijk, de Domtoren is prachtig hoor en ons Utrechtse hart smelt nog steeds iedere keer als de zon op ...

Thom (24) mocht als allereerste de Domtoren op met de gloednieuwe lift: ‘Ik wil dit al jaren’

Roofvogel strijkt midden in de stad neer: ‘Hij zat te azen op mijn kat’

Doordeweeks Dingen Doen: dit kun je deze week beleven in Utrecht

De favoriete Utrechtse adresjes van Mirthe: ‘Na een fietsrondje vloeit de Weizen op dit terras rijkelijk’

Nostalgie! Een ode aan de Oudegracht in 8 foto’s van vroeger

Zien: de Schildersbuurt heeft er een nieuwe muurschildering bij

adv.