Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijktip: Danny Ghosen bezoekt Utrechtse tippelzone en sekswerkers

Door Janine Guijt 6 maart 2020

In Danny op straat doet presentator Danny Ghosen verslag van problemen en spanningen in Nederland op plekken die doorgaans moeilijk toegankelijk zijn. In de vijfde aflevering bezoekt Danny de Utrechtse tippelzone aan de Europalaan en spreekt hij de vrouwen die er werken. 

In de aflevering die donderdag 5 maart op tv was, komen ook de tippelzones in Nijmegen in Arnhem voor. In deze steden liggen, net als in Utrecht, de laatste tippelzones van ons land. Maar niet voor lang, want de drie gemeenten willen van de tippelzones af.

Presentator Danny gaat er in gesprek met de sekswerkers. Wat gaan zij doen als de tippelzones straks sluiten? Je kunt de uitzending hier terugkijken.

Over de Utrechtse tippelzone

De tippelzone aan de Europalaan sluit op 1 juli 2021 omdat er in dat gebied woningen zijn gepland. Sinds het besluit worden er geen nieuwe vergunningen uitgegeven. Op dit moment zijn er vijftig straatprostituees met een vergunning. Tot aan de sluiting worden sekswerkers begeleid bij het opbouwen van een leven zonder tippelzone. Een deel van de sekswerkers heeft aangegeven dat stoppen met het huidige werk geen optie is. Ze kampen met langdurige verslavingen en psychische problemen. De gemeente verwacht dat deze sekswerkers actief zullen blijven in de illegale prostitutie en onderzoekt nog hoe het met die situatie om zal gaan. Op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad lees je daar meer over.

Lees meer:

Nieuw! Binnenkort drink je een biertje in een voormalige prostitutieboot aan de Nijverheidskade

Zandpadboot 122 diende jarenlang als één van de prostitutieboten aan het Zandpad. Utrechters Eelco B...

Meer over

Nieuws

adv.