Kijk niet gek op als je vandaag een boom door Utrecht ziet ‘rijden’

Door Sylvia Vos (Stadsblad Utrecht) 30 maart 2017

Bijzondere gebeurtenis vandaag, donderdag 30 maart, in de stad. Er worden drie flinke bomen geplant bij Paardenveld, maar dat gaat niet zomaar eventjes. De bomen zijn tot 18 meter hoog en worden liggend op een enorme vrachtwagen een voor een van Kanaleneiland naar Paardenveld gereden.

De drie bomen die worden geplant zijn drie lindes die het veld moesten ruimen vanwege de aanleg van de Uithoflijn. Doordat dit soort bomen makkelijk verplant kan worden, zijn ze tijdelijke opgeslagen in een bomendepot in Kanaleneiland en nu krijgen ze dus een tweede leven bij Paardenveld.

Bijzonder klusje

Dat vervoeren van de bomen is niet bepaald een klein klusje, de bomen wegen namelijk zo’n 12 ton (!) per stuk. Om ze überhaupt op de vrachtwagen te krijgen, wordt de zwaarste kraan die er is ingezet. Een voor een worden de lindes naar hun nieuwe thuis gebracht. De eerste boom is vanochtend rond half tien gearriveerd. Alles wordt gedaan door de Utrechtse boomspecialist Copijn, die meer dan vijftig jaar ervaring heeft met dit soort ‘klusjes’. Dat moet dus wel goedkomen.

Paardenveld = nieuwe hotspot

De drie lindes zijn nog maar het begin van het nieuwe park Paardenveld. En er is nog veel meer te doen op en rond Paardenveld. Morgen gaat de fontein in de singel voor het eerst aan rond 17.00 uur. Dat evenement wordt extra feestelijk met een optreden van het Utrechtse koor Grachtensmart. En dan gaat ook nog pop-uprestaurant Roost open dit weekend. Het kan niet op!

adv.