Je kunt nu gratis met een hangmatvlot over de Oudegracht varen

Door Janine Guijt 15 mei 2019

Je kunt natuurlijk met een kano, waterfiets of supplank de gracht op, maar bungelend in een hangplak over het water dobberen is ook een optie. Sinds kort kun je namelijk gratis een hangmatvlot reserveren.

Een hangmatvlot is exact wat je je daar (waarschijnlijk) bij voorstelt: een hangmat óp een vlot. Of eigenlijk zijn het drie hangmatten op twee supboards. Hoe dan ook: vanaf de hangmat beweeg je je met een peddel voort over het water. Het vervoersmiddel is gratis (of tegenover een vrijwillige bijdrage) te gebruiken, maar er staat wel iets tegenover. Er wordt namelijk van je verwacht dat je – al dobberend – de grachten een beetje schoner maakt, door er afval uit te prikken.

Protest

Het hangmatvlot is een samenwerking tussen SUP-Cleanup en Utrechter Arjan Visscher van Pop-Up Hangplek. De actie is eigenlijk een protest richting de gemeente. Met Pop-up Hangplek wil Arjan namelijk op verschillende plekken hangmatten ophangen in de stad, maar volgens de gemeente was dat schadelijk voor de bomen. Van de gemeente mocht hij toch een test doen, waardoor Arjan kon bewijzen dat hij de hangmatten op een boomvriendelijke manier ophing met gebruik van drukverdelend materiaal. Toch handhaaft de gemeente het verbod. “Het is jammer dat ze het niet toestaan, zeker voor mensen zonder tuin, terwijl ze hebben gezien en weten dat de druk die mijn hangmatten op een boom leggen geen schade oplevert”, zegt Arjan tegen het AD Utrechts Nieuwsblad.

Reserveren

In plaats van aan bomen hangen, dobbert Arjan nu dus over de grachten. En jij kunt dat ook doen. Het hangmatvlot reserveer je hier.

Wij spraken Arjan al eerder over zijn initiatief:

Arjan Visscher pop-up hangplek

Arjan bedacht Pop-Up Hangplek en gaat heel Utrecht volhangen met hangmatten

Van chillen in een park worden we allemaal blij. Van chillen in een hangmat in een park worden we nó...

adv.