Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Intocht Sinterklaas in Utrecht 2019: dit moet je weten over de bereikbaarheid van de binnenstad

Door Janine Guijt 16 november 2019

Zondag 17 november komt Sinterklaas aan in het centrum van Utrecht. Heel leuk voor de goedheiligman, zijn pietencrew en Utrechtse kinderen, maar heb je niet zoveel met de Sint, dan baal je wellicht van de intocht. Door de feestelijkheden is namelijk een deel van de binnenstad afgesloten of slechter te bereiken. We leggen hier uit welke plekken je beter kunt vermijden op zondagmiddag.

St. Jacobsstraat

De St. Jacobsstraat wordt vanaf 12.00 uur volledig afgesloten vanaf de kruising Waterstraat, richting de Monicabrug. Doorgang voor verkeer, inclusief bussen, is dan niet meer mogelijk. Zodra de volledige sintstoet de Bijenkorf gepasseerd is, wordt de busroute vanaf Vredenburg linksaf naar St. Jacobsstraat weer vrijgegeven. Naar verwachting zal dat om 14.30 uur zijn.

Busbaan tussen TivoliVredenburg en de Stadsschouwburg

De busbaan vanaf Tivoli Vredenburg tot de Stadsschouwburg is voor verkeer afgesloten van 14.00 tot 15.00 uur. Zodra de hele stoet voorbij de Neude is (rechts afgeslagen op de Neude), wordt de busbaan vrijgegeven.

Busverkeer in de Voorstraat en Wittevrouwenstraat

Vanwege de optocht is er tussen 14.00 en 15.00 uur geen busverkeer mogelijk in de Voorstraat en Wittevrouwenstraat

Bereikbaarheid Domplein

Het Domplein en de wegen eromheen worden tussen 12.30 en 16.30 uur afgesloten voor al het verkeer, inclusief busverkeer.

Ledig Erf

Omdat de vaartocht langs het Ledig Erf komt verwacht de organisatie hier grote drukte. Hierdoor rijdt bus 2 tussen 11.00 en 12.45 uur niet via het Ledig Erf.

Meer informatie

Meer informatie over de intocht vind je hier:

Intocht Sinterklaas in Utrecht 2019: alles wat je wil weten op een rij

Zondag 17 november komt Sinterklaas aan in het centrum van Utrecht. Omdat sinterklaasintocht in Utre...

adv.