Binnenkort open: Fico Urban Italian, het Italiaanse zusje van WT Urban

Door Janine Guijt 2 augustus 2017

Een plek waar je op z’n Italiaans geniet van een gastronomisch 4-, 5, of 6-gangendiner, dat wordt Fico Urban Italian, het nieuwe zusje van WT Urban Kitchen. Het restaurant opent in oktober aan de Veilinghavenkade, vlakbij Utrecht Centraal.

Geen pizza en pasta

Nu WT Urban Kitchen – je weet wel, dat restaurant in de watertoren op Rotsoord – al bijna twee jaar succesvol boven de stad uittorent, is het tijd voor een volgende stap, vindt eigenaar Wes Schreutelkamp. En dus opent hij in oktober 2017 een nieuw restaurant: Fico Urban Italian. Verwacht hier niet de pizza’s of pasta’s die je bij iedere Italiaan op de menukaart treft. Nee, bij Fico eet je gastronomische gerechten die ‘geïnspireerd zijn op de puurheid van Italië’ vertelt Wes ons. De chefkoks van Fico zijn de afgelopen tijd druk aan het experimenteren geweest met proefgerechtjes. Wes: “We hebben bijvoorbeeld octopus met zachtgegaarde crème van pimento gemaakt. En risotto met luchtige pecorini en wilde venkel.” Of we die gerechten straks ook terug gaan zien op het menu van Fico Urban Italian? Dat blijft nog even een verrassing.

Ficocello

Verder drink je bij Fico straks de lekkerste Italiaanse wijnen. “Onze wijnenkaart bestaat uitsluitend uit wijnen uit Italië waar we met onze gerechten nauw op aansluiten,” vertelt Wes. “Ook hebben we ficocello, onze eigen variant op limoncello.”

‘Het pand van Fico heeft enorme ramen van wel 5 á 6 meter hoog’

Metropolitisch mooi

En de locatie aan de Veilingkade? “Een prachtig pand”, vindt Wes. “Het heeft ontzettend veel glas, ramen van wel 5 á 6 meter hoog. Dat geeft het restaurant meteen een metropolitische uitstraling.”

Fico = vijg

Mocht je je trouwens afvragen waar de naam vandaan komt: Fico is Italiaans voor vijg, een typische Zuid-Europese lekkernij en een belangrijk ingrediënt in veel Italiaanse gerechten. Weet je dat ook weer!

Werken bij Fico

Fico is op zoek naar een junior souschef en medewerkers voor de bediening. Iets voor jou? De vacatures bekijk je hier.

[mc4wp_form id=”21414″]

Meer over Fico ontdekken?

Fico restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Veilinghavenkade 14, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.