Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In de categorie ‘bijzonder’: je kunt vrijdag meedoen aan een knuffelworkshop voor mannen

Door Janine Guijt 11 juli 2019

Je kunt het weekend natuurlijk aftrappen met een goede vrimibo in je stamkroeg, maar je kunt ook eens iets heel anders gaan doen. In het geval van komende vrijdag 12 juli kun je als man bijvoorbeeld meedoen aan een knuffelworkshop voor mannen. ‘Laat je een avond onderdompelen in mannen-energie. Écht contact maken met andere mannen kan bijzonder krachtig en hartverwarmend zijn!’

Knuffelen is gezond. Aanraking verlaagt stress en verhoogt het geluksgevoel. Maar volgens de organisatie van de knuffelworkshops is knuffelen ook een manier om jezelf beter te leren kennen en je grenzen en verlangens duidelijk te maken. Vandaar dus de knuffelworkshops.

Hoe dan?

Hoe zo’n knuffelworkshop eraan toegaat? In een groep doe je een serie oefeningen die gericht zijn op contact maken met jezelf en met andere deelnemers. ‘We beginnen voorzichtig, zonder elkaar aan te raken, en bouwen de intensiteit langzaam op, zodat iedereen mee kan komen en het voor niemand te snel gaat.’ Een oefening kan bijvoorbeeld bestaan uit het strelen van elkaars handen. ‘ De avond is gericht op liefdevolle aandacht en aanraking. Als je iets niet wil doen, dan hoeft dat niet’.

Alleen voor mannen

De knuffelworkshop wordt gegeven door Emile Wijnen. Met zijn workshops hoopt hij iets te doen aan het ‘grote taboe’ dat in Nederland heerst op vriendschappelijke, fysieke aanraking tussen mannen. Hier lees je er meer over.

Mocht je denken: dit klinkt als iets voor mij, dan volgt hier wat praktische info. De knuffelworkshop wordt gehouden in de yogastudio van Heart Yoga en begint om 19.30 uur. Meedoen kost €25,-. Hier vind je meer info.

Ook opmerkelijk:

Muizenval

Een muizenval van 50.000 euro: deze Utrechtse kunstenaar maakte hem

Mondgeblazen en gegraveerde glasonderdelen uit Zweden, een draad van Japanse zijde en een 18-karaats...

Filmpje: luchtballon landt noodgedwongen in Utrechtse woonwijk

Op Utrecht CS kun je nu schommelend je telefoon opladenMeer over Heart Yoga ontdekken?

Heart Yoga

yoga

Geopend07:00 - 21:30

Van der Mondestraat 107, Utrecht

Bekijk meer:yoga

adv.