Huis huren in Utrecht? Dit betaal je gemiddeld per vierkante meter

Door Anne-Meike van den Berg 8 februari 2018

Huisje huren in Utrecht? Leuk! Maar ook duur… De Domstad is een van de duurste steden in Nederland als het gaat om huren. Maar er is ook goed nieuws: de huurprijzen in de vrije sector in Utrecht zijn de afgelopen tijd iets gedaald. 

Als we kijken naar de landelijke huurcijfers, dan zijn de huurprijzen in de vrije sector de laatste paar jaar steeds verder gestegen. Je betaalt nu gemiddeld €15,25 per vierkante meter per maand. Waar je het allerduurst uit bent? In Amsterdam, waar de gemiddelde vierkantemeterprijs per maand €22,- is. Veel goedkoper ben je uit in bijvoorbeeld Apeldoorn. Daar moet je gemiddeld €9,35 huur neerleggen per vierkante meter per maand. Het blijkt allemaal uit cijfers van online huurwoningenplatform Pararius.nl.

Huurprijzen in Utrecht

Hoe zit het met de huurprijzen in Utrecht? Die zijn vrijwel gelijk aan het landelijk gemiddelde. Je betaalt in de Domstad een gemiddelde huurprijs van €15,24 per vierkante meter per maand. Utrecht is daarmee wel een van de duurste steden in Nederland om een huis te huren. Het goede nieuws is dat de huurprijzen in ons stadsie de afgelopen tijd iets zijn gedaald.

Binnen de stad Utrecht zijn de verschillen enorm groot. In de binnenstad (€18,43) betaal je bijna twee keer zoveel huur als in Leidsche Rijn (€9,34). Ook in andere populaire wijken ligt de gemiddelde huurprijs per vierkante meter ver boven het stadsgemiddelde. In Noordoost betalen huurders bijvoorbeeld gemiddeld €17,66 per vierkante meter per maand, in West €17,40 en in Oost €16,91.

Nog veel meer Utrechts woonnieuws lees je hier.

huurprijzen_per_stad_in_nederland
Grafiek: Pararius.nl

Meer over

Nieuws Wonen

adv.