Hoger dan de Dom: er komt een megahoge toren in Leidsche Rijn

Door Anne-Meike van den Berg 21 december 2017

Als het aan de Gemeente Utrecht ligt, krijgt Leidsche Rijn er binnenkort een gebouw hoger dan de Dom bij. De gemeente is op zoek naar partijen die deze ‘iconische hoogbouw’ in Leidsche Rijn mogelijk willen maken.

Maximaal 140 meter hoog mag het gebouw in Leidsche Rijn Centrum Noord worden. En dat is flink wat meters meer dan de 112-meter hoge Domtoren. Waar de toren verder aan moet voldoen? Er moet ruimte zijn voor koopwoningen, sociale huur en normale woningen en termen als ‘duurzaamheid’ en ‘architectonische kwaliteit’ zijn belangrijk.

Het afgelopen jaar hebben verschillende partijen zich al gemeld bij de gemeente met een plan voor het nieuwe gebouw. Vanaf 2018 mogen deze ontwikkelaars hun plannen ook echt indienen bij de gemeente, lezen we in het AD Utrechts Nieuwsblad.

Hoger dan de Dom..?

Hoger bouwen dan de Domtoren, dat mag toch eigenlijk niet..? Klopt. Tenminste, in de Utrechtse binnenstad mag dat niet. We zochten al eens eerder uit hoe het nou precies zit met die bouwregels. Hier lees je er alles over.

adv.