Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ho, ho, ho! Honderden kerstmannen gaan hardlopen door de binnenstad van Utrecht

Door Pauline Dons 4 december 2019

Kijk niet verbaasd wanneer je volgende week ineens allerlei kerstmannen door de binnenstad van ons stadsie ziet rennen. Op zaterdag 14 december vindt namelijk de eerste Santa Run in Utrecht plaats. Honderden kerstmannen en -vrouwen gaan hardlopen om kwetsbare ouderen te steunen. De hele opbrengst van deze eerste Santa Run gaat naar het goede doel Stichting Met Je Hart.

Op zaterdag 14 december is het zo ver! De Santa Run wordt dit jaar voor het eerst in Utrecht georganiseerd, nadat het de voorgaande jaren al in 57 andere steden werd gehouden. De Rotary Santa Run is een wandeling voor het goede doel waarbij meer dan 250 kerstmannen en -vrouwen een route dwars door de binnenstad van Utrecht lopen.

Hardlopende kerstmannen

De kerstmannen en -vrouwen starten om 15.30 uur met een warming-up op de Korte Minrebroederstraat op het Stadhuisplein en de deelnemers mogen zelf kiezen of zij het parcours van 1,4 kilometer in één of twee keer afleggen. Heb jij je ingeschreven en betaald? Je kerstmanpak ligt dan vanaf 7 december klaar bij het door jou gekozen afhaalpunt in Utrecht. Daar kun je je pak(ken) op de afgesproken datum en tijd ophalen. Let op: hiervoor heb je wel het ticket nodig dat je na inschrijving kunt uitprinten of op je mobiel laat zien. Een inschrijving kost €15,- euro voor volwassen en €10,- euro voor kinderen.

Inschrijven

De loop begint officieel om 16.00 uur en na de finish is er glühwein, warme chocolademelk en snert. Natuurlijk mogen de deelnemers na hun inzet ook een medaille in ontvangst nemen. De run is een initiatief van de Utrechtse Rotary Clubs en de Rotaract. Je kunt je nog tot en met donderdag 12 december inschrijven op de website van Utrecht Rotary Santa Run.

Lees ook:

Vanaf komend weekend kun je in Utrecht dwalen door een kerstbomendoolhof

Staat de boom al opgetuigd? Schalt All I Want For Christmas al onafgebroken door je speakers? Of is ...

Uit eten met kerst? Hier in Utrecht kun je terecht

4 x kerstfilms die je nu kijkt in Utrecht

adv.