Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

‘Hierna kunnen we weer knuffelen’: dit is het verhaal achter deze opbeurende slinger boven de Vismarkt

Door Janine Guijt 24 maart 2020

Wat is ‘ie mooi hè, deze slinger die boven de Vismarkt wappert? Wij vroegen ons af: wie heeft deze slinger daar opgehangen en gingen op onderzoek uit.

Touwtje met mandje

Instagrammer @lanabuunk deelde bovenstaande foto gisteren op Instagram. Met toestemming van Lana deelden wij de foto weer op onze tijdlijn, met daaronder de vraag ‘wie zit hierachter?’. Al snel meldden Milou en Sanne zich. De twee kennen elkaar uit Hardenberg, het dorp waar ze oorspronkelijk vandaan komen, en wonen nu schuin tegenover elkaar aan de Vismarkt. “We zeiden eerder al tegen elkaar: hoe grappig zou het zijn als we een touwtje tussen beide huizen zouden spannen en dan een mandje met spullen van de ene kant naar de andere kant zouden vervoeren?”, vertelt Milou. Dat touwtje werd uiteindelijk een slinger van stof met opbeurende tekst in tijden van corona.

Suggestie van pa

Milou: “We zijn er afgelopen weekend een dag mee bezig geweest. Maarja, die tijd hebben we nu toch.” En de tekst? “We wilden graag een luchtige, positieve boodschap ophangen. Mijn vader kwam met de zin ‘na corona kunnen we weer knuffelen’. Die hebben we wat ingekort.” Of de slinger daar mag hangen, weet Milou niet. “Als dat niet het geval is, halen we het natuurlijk weer weg.”

‘Doe dit ook!’

Milou en Sanne hopen vooral dat andere mensen ook aan de slag gaan en hun straten versieren. “Hoe leuk zou het zijn als dit soort slingers overal in Utrecht en in Nederland hangen? Vrienden uit een andere stad zijn er ook al mee bezig. Het zou mooi zijn als we op deze manier toch iets positiefs kunnen brengen.”

Lees ook:

6 x lichtpuntjes in Utrecht tijdens deze crisis

Kun je wel een portie vrolijkheid gebruiken in de coronacrisis? Ondanks alle maatregelen die er geno...

Opvallend: Utrechter Leon Keer maakt gigantisch kunstwerk op Berlijnplein

Rockacademie gesloten: Spijk uit de Meern drumt langs de snelweg

Lekker binnenblijven! 6 x leuke dingen waarvoor je je huis niet uit hoeft

adv.