Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier scoor je woensdag gratis fietslampjes in Utrecht

Door Pauline Dons 16 oktober 2019

Zonder fietsverlichting fietsen is natuurlijk hartstikke gevaarlijk en daarom deelt Jonge Democraten Utrecht vandaag, woensdag 16 oktober, tussen 19.00 en 22.00 uur gratis fietslampjes uit bij het Smakkelaarsveld en de uitgang van fietsenstalling Vredenburg.

Het is verstandig om je fietsverlichting aan te doen als het donker is, maar toch zijn er nog heel wat Utrechters die daar niet altijd goed op letten. Deze week, op maandag 14 oktober, werden maar liefst 117 fietsers in veertig minuten bekeurd. De politie waarschuwde dat ze de aankomende periode intensief blijft controleren. “Afgezien van dat het onveilig is, kost een boete €55,- euro en lampjes maar een paar euro”, aldus de politie.

Veiligheid van Utrechters

Vandaag kun je zelfs helemaal gratis en voor niets een fietslampje scoren! De politieke jongerenorganisatie Jonge Democraten Utrecht vindt het ontbreken van verlichting namelijk erg gevaarlijk en zet zich, door gratis fietslampjes uit te delen, in voor de veiligheid van Utrechters. Om jongeren beter zichtbaar te laten zijn op de fiets, zijn zij daarom woensdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur bij Smakkelaarsveld en de uitgang van fietsenstalling Vredenburg te vinden.

Gratis fietsverlichting

Op fietsen zonder licht staat een boete van 55,- euro, dus heb jij nog geen fietsverlichting? Scoor vandaag een gratis fietslampje en ga voortaan veilig de weg op.

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Lees ook:

Let op: de politie controleert de komende tijd extra op fietsverlichting in Utrecht

Het is verstandig om je fietsverlichting aan te doen als het donker is, dat is een no brainer. Toch ...

adv.