Hier in Utrecht kun je terecht om stil te staan bij de aanslag van maandag 18 maart

Door Janine Guijt 19 maart 2019

‘Een zwarte dag’, zo noemde burgemeester Jan van Zanen de dag van de schietpartij in een tram bij het 24 Oktoberplein in Utrecht. Maandag 18 maart kwamen hierbij drie mensen om en vielen er vijf gewonden. De dag na de aanslag in Utrecht hangen de vlaggen halfstok en verschillende kerken en organisaties openen hun deuren voor mensen die stil willen staan bij de aanslag. 

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

De Domkerk

Vandaag was de Domkerk gesloten, uit veiligheidsoverwegingen. Nu het gevaar geweken lijkt, willen we graag ruimte bieden…

Posted by Citypastoraat Domkerk Utrecht on Monday, 18 March 2019

In de Domkerk kun je een kaarsje branden, of je gedachten opschrijven in het gebedenboek. Je bent van 11.00 tot 16.00 uur welkom in de Gedachteniskapel, achter in de Domkerk.

Buurtcentra

Alle buurtcentra in Utrecht zijn vandaag geopend om in gesprek te gaan over het schietincident. In Kanaleneiland kun je terecht voor slachtofferhulp.

24 Oktoberplein

Veel mensen komen naar het 24 Oktoberplein om hier bloemen neer te leggen of een kaarsje aan te steken.

Stadskantoor en wijkservicecentrum Vleuten-De Meern

Vanaf dinsdag 19 maart 13.00 uur is er een condoleanceregister voor de slachtoffers van het schietincident. Mensen die hun medeleven met de nabestaanden willen betuigen, kunnen terecht op het stadskantoor en wijkservicecentrum Vleuten-De Meern.

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.