Hier in Kanaleneiland vind je straks een hotel+horeca+kantoren+woonwinkels

Door Anne-Meike van den Berg 12 februari 2018

Aan de Europalaan in Utrecht staat nu nog een lelijk, lomp en halfleeg gebouw met de bijzondere bijnaam ‘De Drommedaris’, maar binnenkort vind je hier een gloednieuw pand met daarin een hotel, horeca, kantoren, zalen en woonwinkels.

Het gebouw staat aan de Europalaan nummer 101, op de Woonboulevard. Waarom het ‘De Drommedaris’ wordt genoemd? Nou, het grenst ook aan de Drommedarislaan, vandaar (waarschijnlijk). Het pand is nu nog een verzamelgebouw waarin verschillende bedrijven zijn gevestigd. Maar omdat het gebouw ‘niet meer voldoet aan de huidige wensen’, wil de Gemeente Utrecht het pand helemaal slopen en er iets nieuws voor in de plaats zetten.

Budgethotel

In dat nieuwe gebouw is onder andere ruimte voor een hotel ‘in het budgetsegment’ (1 of 2 sterren), omdat er in Utrecht heel veel vraag is naar goedkope hotelbedden. Ook komt er horeca en vind je er straks kantoren, zalen en woonwinkels. En er komen parkeerplekken voor auto’s en fietsen.

[mc4wp_form id=”21414″]

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.