Het zal je maar gebeuren: 14-jarige Utrechter verstopt zich in huis voor inbrekers

Door Anne-Meike van den Berg 6 december 2018

Je hebt er vast weleens over nagedacht: wat doe je als er in je huis wordt ingebroken, terwijl je gewoon thuis bent? Een 14-jarige jongen maakte dit gisterenmiddag (woensdag 5 december) in het echt mee. Toen er in zijn huis in de wijk Terwijde in Leidsche Rijn op klaarlichte dag werd ingebroken, verstopte hij zich én waarschuwde de politie.

Het waren een paar hele angstige momenten die de jongen gisteren doormaakte. Rond 15.00 uur gooiden inbrekers een ruit in en drongen het huis aan de Edmund Nicklaan binnen. De jongen verstopte zich en het lukte hem – gelukkig – om vanuit zijn schuilplaats de politie te waarschuwen.

Aangehouden

Toen de politie bij het huis aankwam, waren de inbrekers al weg. De jongen werd in veiligheid gebracht en de politie zette de wijk af. Niet lang daarna werden de twee inbrekers alsnog aangehouden. Een van hen had zich verstopt onder een tuinbank een paar woningen verderop. De andere werd teruggevonden in een auto. De verdachten zijn 17 en 23 jaar oud en komen allebei uit Utrecht.

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Meer over

112 Nieuws

adv.