Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het strand bij Down Under gaat op Hemelvaartsdag voor één dag open

Door Janine Guijt 20 mei 2020

Als je de weerberichten in de gaten hebt gehouden, weet je het: het wordt warm op Hemelvaartsdag. Snak je naar een plekje om af te koelen en te zwemmen? Dan hebben we goed nieuws voor je: het strand bij Down Under in Nieuwegein gaat morgen – op Hemelvaartsdag, dus – voor één dag open.

Dat laat het bedrijf weten. “We hebben dit in goed overleg met de gemeente besloten”, aldus Marcel van der Pol van Down Under. Er wordt uitsluitend voor Hemelvaartsdag een uitzondering gemaakt, op de dagen daarna is Down Under weer gesloten. De bijbehorende horecazaak is gesloten en mag – zoals alle andere horecazaken – op 1 juni weer haar deuren openen. Wel gaat er een loket open, waar je een ijsje, frisdrank of snack kunt scoren. Signing op verschillende plekken over het terrein herinnert mensen eraan om afstand te houden. Marcel: “Mensen worden bij binnenkomst gevraagd om de RIVM-richtlijnen in acht te nemen. Er is voldoende plek om 1,5 meter uit elkaar te liggen. Maar net als bij openbare plekken is het ook aan de mensen zelf om hier op de juiste manier mee om te gaan.”

Over Down Under

Down Under ligt dan nét in Nieuwegein, het is onder veel Utrechters een geliefde plek om een zonnige dag door te brengen. Je kunt er onder meer zonnebaden in het zand, zwemmen in de Laagravense plas en wakeboarden. Wil je dat laatste morgen doen, dan moet je wel even reserveren.

Let op: ga je er morgen op uit, houd je dan aan de RIVM-richtlijnen. Vermijd drukte, blijf thuis bij verkoudheidsklachten en houd 1,5 meter afstand.

Lees ook:

leeg neude

Corona in Utrecht: de belangrijkste ontwikkelingen op een rij

Het coronavirus beheerst ons dagelijks leven. De maatregelen die worden getroffen om het virus tegen...

Vakantie in Utrecht en omgeving: 9 x fijne plekken om tot rust te komen

Een biertje op de Neude doen: zo gaat dat er straks aan toe

Hemelvaartsdag 2020: dit kun je wél doen in Utrecht

Hemelvaartsdag 2020: dit zijn de openingstijden van de supermarkten in Utrecht

Meer over

Corona Nieuws

adv.