Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het gaat nu echt gebeuren: het blauwe winkelgebouw De Planeet krijgt een flinke make-over

Door Janine Guijt 10 september 2019

In december 2018 lieten we je al weten dat De Planeet – dat grote, blauwe winkelgebouw op de hoek van de Lange Viestraat en de Oudegracht – een flinke make-over krijgt. Het pand krijgt een glazen gevel, winkels, kantoren en een fietsgarage. Komende maand starten de werkzaamheden.

Galerie House Modernes

Het vernieuwde winkelcentrum gaat House Modernes heten en die naam heeft dan weer alles te maken met het verleden. Vroeger zat er op de plek waar je nu de Planeet vindt een warenhuis dat Galerie Modernes heette. Het pand had een gigantische transparante gevel. Zo’n zelfde soort gevel krijgt De Planeet nu dus weer. “We weten dat oudere Utrechters mooie herinneringen hebben aan dit pand, toen het warenhuis Galeries Modernes er tot 1981 nog zat”, vertelt ontwikkelaar Erik Tillemans van Syntrus Achmea (de eigenaar van het pand) aan het AD Utrechts Nieuwsblad. “Je kon flaneren op het balkon en de galerij van de eerste verdieping. Dat balkon gaan we in oude stijl terugbrengen. Dat wordt het visitekaartje van het gerenoveerde gebouw.”

Tekst loopt door onder de foto’s.

Dit is hoe House Modernes er ongeveer uit komt te zien. Foto: © Achmea
Dit is hoe House Modernes er ongeveer uit komt te zien. Foto: © Achmea
Dit is hoe House Modernes er ongeveer uit komt te zien. Foto: © Achmea

Winkelen, horeca en fietsenstalling

De begane grond en de eerste verdieping van House Modernes houden een winkelfunctie. Op de tweede tot en met de zesde verdieping komt in totaal 7370 vierkante meter kantoor- en vergaderruimtes, die flexibel worden verhuurd. In de dubbele kelder is ruimte voor een openbare fietsenstalling, horeca en retail.

Nog even wachten

De sloopwerkzaamheden beginnen naar verwachting in oktober van dit jaar. Voor de veiligheid van de omgeving worden hekken geplaatst om het bouwterrein en wordt het gebouw helemaal ingepakt. Het gaat nog wel even duren voordat je kunt winkelen bij House Modernes: de oplevering staat gepland voor begin 2021.

Lees ook:

Even omlopen: een deel van de Oudegracht is de komende maanden afgesloten

Er wordt flink gebouwd aan de Oudegracht en de Neude: het oude postkantoor aan het bekende horecaple...

“”

“”

Meer over

Nieuws Winkelen

adv.