Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Helaas, Utrecht grijpt weer naast een Michelinster

Door Bonnie Dekkers 13 januari 2020

Vandaag – 13 januari 2020 –  is een spannende dag voor horecaondernemers door heel Nederland: in het DeLaMar Theater zijn de Michelinsterren uitgedeeld. Helaas pindakaas, dit jaar grijpt Utrecht weer mis bij de uitreiking van de Michelinsterren. Ook in 2020 mag geen enkel Utrechts restaurant zich eigenaar van een Michelinster noemen.

Anonieme inspecteurs bezoeken elk jaar restaurants in Nederland om te beoordelen of zij een Michelinster verdienen. De deskundigen letten hierbij vooral op smaak, de presentatie en prijs/kwaliteitsverhouding. Heb je een ster of zelfs meerdere in de pocket? Dan behoor je tot de beste restaurants van Nederland.

Geen sterren voor Utrecht

111 restaurants in Nederland mogen in 2020 één, twee of drie sterren toevoegen aan hun naam, maar geen van die horecazaken staat in de Domstad. In 2013 verloor Grand Restaurant Karel V (nu Karel 5) zijn ster en sindsdien zit onze stad zonder een sterrenrestaurant. De afgelopen jaren werd Podium onder de Dom en Karel 5 genoemd als kanshebbers, maar grepen helaas naast een ster. Utrecht is daarmee de enige van de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag) die geen Michelinsterren heeft.

In de omgeving van de stad zit je trouwens wél goed als je op zoek bent naar een Michelinwaardige tent. Het dichtstbijzijnde sterrenrestaurant vind je in Driebergen (La Provence) en in Linschoten is dat De Burgemeester.

Acht nieuwkomers, zes restaurants verliezen ster(ren)

Nog even alle headlines op een rij: acht nieuwkomers in heel Nederland mochten een ster in ontvangst nemen. Zes restaurants kregen slecht nieuws te horen en verloren hun ster(ren). Voorafgaand aan deze uitreiking telde ons land achttien tweesterrenrestaurants en twee zaken met drie Michelinsterren. Dit aantal blijft gelijk, in totaal zijn er nu 111 sterrenrestaurants in Nederland. Bekijk hier meer details.

Lees ook:

9 x deze Utrechtse restaurants zijn zó mooi dat je vergeet te eten

Dat je lekker kunt eten in Utrecht weten we allemaal. Maar heb je ook weleens om je heen gekeken ter...

Deze restaurants uit Utrecht staan in de Lekker 500

Deze 9 Utrechtse restaurants werden door het AD beoordeeld voor de Gouden Pollepel

adv.