Heftig: Man (31) uit Utrecht sterft tijdens wandeling in de Himalaya

Door Janine Guijt 12 maart 2019

Verdrietig nieuws: in het Himalayagebergte in Nepal is de 31-jarige Vincent Bloem uit Utrecht omgekomen tijdens een trektocht. Het lichaam van de wandelaar werd zaterdag gevonden in het gebied rond de Annapurna, één van de hoogste bergen ter wereld. Ook zijn gids Ajay Dhakal (25) is dood gevonden.

Het duo vertrok op 20 februari voor een trekking in het Annapurna gebied, een tocht waar veel wandelaars zo’n elf dagen voor uittrekken. Vijf dagen na het vertrek belde gids Dhakal met zijn baas omdat ze de bergpas Thorong La (5.416 meter) niet konden passeren vanwege het slechte weer. Op 26 februari zou Dhakal nog contact hebben gehad met zijn familie. Daarna heeft niemand nog iets van Dhakal gehoord. Dat staat op de website missingtrekker.com, een pagina waar informatie over vermiste wandelaars uit Nepal wordt verzameld.

Lawine

Toen bleek dat ze niet verder konden lopen, zouden de Nederlander en zijn gids via dezelfde weg terugkeren. Ze zijn nooit aangekomen bij het kamp waar ze werden verwacht. Vrijdag werd het lichaam van Dhakal aangetroffen bij de resten van een lawine nabij een klif. Een dag later werd ook de 31-jarige man uit Utrecht gevonden. Vermoedelijk stierven Vincent en zijn gids nadat ze door een lawine werden gegrepen, het gebied rondom de Annapurna had vorige week te maken met zware sneeuwval.

Verkeerde tijd, verkeerde plek

Het Annapurnagebied staat niet per se bekend als gevaarlijk. Het lijkt erop dat Vincent op de verkeerde tijd op de verkeerde plek was. Meer daarover lees je op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad.

Meer over

Nieuws

adv.