Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hartverwarmend! Touringcarbedrijf helpt Utrechtse ouderen: ‘Laat ze niet alleen’

Door Janine Guijt 13 maart 2020

‘Laat angstige ouderen niet in de steek’, staat er boven het bericht dat touringcarbedrijf Triomf Tours vrijdagmorgen deelde op Facebook. De werkzaamheden van het bedrijf zijn door het coronavirus vrijwel stil komen te liggen. Daarom wil het Nieuwegeinse bedrijf Triomf Tours eenzame ouderen in Utrecht en Nieuwegein kosteloos helpen met bijvoorbeeld boodschappen doen.

Annuleringen

Sinds donderdag 12 maart – toen premier Rutte de nieuwe maatregelen in de strijd tegen het coronavirus aankondigde – regent het annuleringen bij Triomf Tours. “We zijn niet alleen een touringcarbedrijf, maar ook een reisbureau dat bijvoorbeeld dagtochten organiseert”, legt directeur Lisandro Vernooij uit. “Veel van onze klanten zijn ouderen, daarom worden onze opdrachten massaal geannuleerd.”

Lisandro en zijn team willen graag belangeloos iets doen voor de ouderen die nu thuis komen te zitten. “Door ons werk kennen we de schrijnende gevallen: mensen die geen familieleden hebben die voor ze kunnen zorgen en niet naar buiten durven. Voor die mensen willen we graag iets betekenen.”

Boodschappen

Hulpbehoevende ouderen die bijvoorbeeld boodschappen nodig hebben, kunnen bellen naar 030-7820682. “We hebben hier vijf mensen op kantoor zitten en er zitten 25 chauffeurs thuis die niks te doen hebben. Er is net een oproep uitgegaan met de vraag wie wil en kan helpen”, aldus Lisandro.

Tekst loopt door onder de Facebookpost. 

Laat angstige ouderen NIET in de steek! Welke in Utrecht of Nieuwegein wonende alleenstaande oudere durft niet meer…

Posted by Triomf Tours on Friday, 13 March 2020

‘En jongere mensen dan?’

Op social media krijgt hij al wat reacties, al zijn het vooral mensen die zich afvragen waarom Lisandro alleen hulp aan ouderen aanbiedt. “Door ons werk kennen wij die doelgroep goed, maar als een jongere alleen thuis zit en hulp nodig heeft, laten we die natuurlijk niet in de kou staan.”

Help ook

Met de actie willen Lisandro en zijn team andere mensen aansporen om ook hulp aan te bieden. “Liggen je werkzaamheden stil, bedenk dan hoe je andere mensen kan helpen met de tijd die over is. Het zou mooi zijn als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en de handen uit de mouwen steekt.”

Lees hier meer over de (maatregelen rondom) het coronavirus:

Nieuwe maatregelen tegen coronavirus: dit betekent het voor Utrecht

Premier Mark Rutte, minister Bruno Bruins (Medische Zorg & Sport) en Jaap van Dissel (RIVM) hebben d...

Mooi! Utrechters bieden hulp aan met #coronahulp

Corona in Utrecht: de belangrijkste ontwikkelingen op een rij

adv.