Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hamsteren in de Utrechtse supermarkten? ‘Nergens voor nodig!’

Door Bonnie Dekkers 13 maart 2020

Het CBL, de brancheorganisatie van supermarkten, laat weten dat er meer dan voldoende voedsel in Nederland is. Ze vragen Nederlanders hun gezonde verstand te gebruiken en op een normale manier boodschappen te doen. Toch zijn de schappen in sommige Utrechtse supermarkten, na de bekendmaking van de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus, opvallend leeg.

Op hun eigen website laat het CBL weten dat er voldoende voorraden zijn. In de distributiecentra en in de ruim 4000 supermarkten wordt hard gewerkt zodat de schappen gevuld blijven. Er wordt verwacht dat de piekdrukte de komende dagen minder wordt en dat de supermarkten snel weer hun normale schapvoorraden zullen hebben.

Lege schappen bij sommige Utrechtse supermarkten

Bij de Albert Heijn in winkelcentrum de Gaard is het druk. Veel oudere bewoners lijken vanwege het coronavirus extra in te slaan: de schappen waar normaal toiletpapier, (afbak)brood, zuivel, blikgroenten en vleeswaren liggen, zijn (grotendeels) leeg.

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht

Ook in Jumbo Leidsche Rijn neemt de drukte toe. Vrijdag 13 maart sta je hier al gauw een half uur in de rij om je boodschappen af te rekenen. Vooral de schappen met lang houdbare producten zijn leeg.

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: Geert Verstraten
Foto: Geert Verstraten
Foto: Geert Verstraten
Foto: Geert Verstraten

In de Albert Heijn aan de Twijnstraat is het een ander verhaal. Hier vind je gevulde schappen. Opvallend is wel dat het soep in zak schap leeg is. Weten we in ieder geval wat veel Utrechters dit weekend eten!

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht

Nogmaals: volgens het CBL het is dus niet nodig om extra eten en drinken in te slaan. De bevoorrading van de supermarkten gaat de komende tijd gewoon door.

Lees ook:

Hartverwarmend! Touringcarbedrijf helpt Utrechtse ouderen: ‘Laat ze niet alleen’

'Laat angstige ouderen niet in de steek', staat er boven het bericht dat touringcarbedrijf Triomf To...

Mooi! Utrechters bieden hulp aan met #coronahulp

5 x tips om het weekend binnen door te brengen

adv.