Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Grootste scheet van de wereld en bockbierfestival: dit gebeurde er dit weekend in Utrecht

Door Anne-Meike van den Berg 16 oktober 2017

Geen tijd gehad om het nieuws te volgen dit weekend? Geen nood! We zetten voor je op een rij wat er allemaal gebeurd is in Utrecht.

Page 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Langste en hardste scheet van de wereld

Wat je nodig hebt om het wereldrecord ‘grootste scheetkussen’ te verbreken? Juist, een héél groot scheetkussen. Gisteren, zondag 15 oktober, werd de recordpoging ondernomen op de Stadhuisbrug in Utrecht tijdens de Culturele Zondag. Het was een idee van kinderboekenschrijver Lucas Keijning, die voor de recordpoging een scheetkussen van maar liefst 7,40 meter liet maken. Of het gelukt is..? De scheet was er, maar zoals dat gaat bij recordpogingen moet hij wel officieel worden erkend. Hopen dus dat dat gaat lukken!

Bock & Rock & zon

Wat een geluk voor het nieuwe bockbierfestival Bock & Rock, dit weekend (13 t/m 15 oktober) op het Stadhuisplein: de zon scheen! Heel wat mensen kwamen op het nieuwe festival af om met een lekker bockbiertje in de hand van het mooie weer te genieten. Een geslaagde eerste editie dus, op naar de volgende!

Foto: Facebookpagina Bock & Rock

Kinderboekenweekfeestje op Utrecht Centraal

De 63e editie van de Kinderboekenweek is gisteren, zondag 15 oktober, feestelijk afgesloten op Utrecht en Amsterdam Centraal met een grote kinderboekenruil. Maar liefst 2500 bezoekers kwamen op de stations af om een boek te ruilen. Een record, want nog nooit eerder trok de afsluiting van de Kinderboekenweek zoveel mensen.

Tijdens het feestje op Utrecht CS werd er ook voorgelezen door de Voorleesconducteur. Foto: Facebookpagina Kinderboekenweek
Page 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.