Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed nieuws voor de fans: Restaurant Toko Mitra wil een doorstart maken

Door Janine Guijt 12 augustus 2019

Het Indonesische restaurant Toko Mitra gaat weg uit winkelcentrum De Planeet aan de Lange Viestraat, omdat het complex wordt verbouwd. De populaire zaak zat acht jaar lang op deze locatie en daarvoor 23 jaar aan de overkant, in de kelder van het gebouw waar nu de Bijenkorf zit. Maar er is een sprankje hoop voor de liefhebbers: de eigenaar wil een doorstart maken.

De eigenaar van De Planeet gaat verbouwen en heeft daarna geen plek meer voor de toko. Daarop heeft Surjo Utomo – de 70-jarige eigenaar – zijn contract laten beëindigen. Zijn vaste publiek was het daar echter niet mee eens. “Sinds we bekend hebben gemaakt dat we gaan sluiten is het nóg drukker geworden. Verschillende vaste klanten komen ineens iedere week, of zelfs vaker”, laat hij aan het AD Utrechts Nieuwsblad weten.

Diehard fans

Eén van de vaste gasten heeft een gastenboek neergelegd waar mensen berichtjes in kunnen achterlaten voor Utomo en zijn team. Ook staat er een fooienpot bij. Een andere gast bestelde eten bij hen voor een paar maanden, zodat ze het kunnen invriezen voor als hun favoriete restaurant straks dicht is. Voor Utomo best wel overweldigend allemaal, vertelt hij. “Het is een eer dat mensen ons zo mogen. Daarom hebben we besloten toch maar door te gaan. Voor hen.”

toko mitra
Foto: Toko Mitra

Toko Mitra: Part III

Waar Toko Mitra haar derde onderkomen gaat vinden, is nog niet duidelijk. Volgens de eigenaar hebben verschillende opties zich voorgedaan en lopen er gesprekken, maar zit de ideale plek er nog niet tussen. Utomo geeft aan een ruimte nodig te hebben van zo’n 200 vierkante meter en wil in de buurt van de Lange Vie-straat blijven.

Toko Mitra

Toko Mitra is een populaire plek onder Utrechters. Zo tipte indebuurt-redacteur May-Anne de zaak al eens als een van de beste plekken voor Indonesisch eten in Utrecht. “Alles wat hier wordt geserveerd is heerlijk! Mijn persoonlijke favorieten? Dan ga ik toch wel voor een tjendol (drankje met kokosmelk en Javaanse suiker) en een soto ayam.”

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Nog meer nieuws over horecazaken in Utrecht

Rum Club

Trend in Utrecht: 5 x horecazaken die een club zijn

Zeg je Utrechtse club, dan zeg je FC Utrecht. Maar er zijn meer plekken in Utrecht waar ze niet vies...

Kantoor en koffiezaak in één: MØS is open in de Vogelenbuurt

Primeur voor Utrecht: verse maaltijden van KAUAI op het centraal stationMeer over Toko Mitra ontdekken?

Toko Mitra

indonesische restaurants

Vandaag gesloten

Lange Viestraat 2, Utrecht

Bekijk meer:indonesische restaurants

adv.