Nieuwe app in Utrecht: minder voedselverspilling en goedkoper eten voor jou

Door Laura Heemskerk 17 april 2018

De nieuwe app Too Good To Go is vanaf vandaag, 17 april, live in Utrecht. De app zorgt ervoor dat er dagelijks minder eten wordt weggegooid door consumenten en bedrijven te linken. Een mooi doel én je krijgt er korting mee: de bedrijven doen hun voedsel voor minder geld weg. De duurzame app is al actief in acht landen en Utrecht is de tweede Nederlandse stad, na Amsterdam. Wij zijn fan! 

Het idee is simpel: je bestelt via de app een ‘Magic Box’, waarin lekker en goed eten zit wat anders zou worden weggegooid. ”De gebruiker ziet op de kaart of in de lijst in de app welke locaties in zijn of haar buurt iets aanbieden. Vervolgens bestelt en betaalt de gebruiker in de app en haalt zelf zijn of haar ‘Magic Box’ op bij de betreffende locatie”, vertelt Joost Rietveld van Too Good To Go.

Waar dan?!

In Utrecht zijn al Vlaamsch Broodhuys, STACH, Hinkelman en Ekoplaza aangesloten. Wat er in de box zit hangt natuurlijk af van wat er die dag over is gebleven. Het is elke keer weer een verrassing! De voordelen? Je kunt lekker en goed eten voor een kleine prijs, je werkt mee aan een duurzame voedselindustrie en bovendien maak je kennis met nieuwe restaurants. Vet!

Meer informatie vind je hier.

In Utrecht is er al eerder een initiatief tegen voedselverspilling gestart: BuurtBuik!

BuurtBuik Utrecht

Leuk! BuurtBuik kookt gratis maaltijden van voedsel dat anders wordt weggegooid

Utrecht heeft er een gloednieuw, superleuk initiatief bij: BuurtBuik. Het idee is simpel: van overvl...

Meer over

Nieuws

adv.