Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het is echt waar: er staat een glazen huis op Janskerkhof

Door Bonnie Dekkers 9 oktober 2019

Het Glazen Huis is terug in Utrecht! Alleen wel iets anders dan hoe jij ‘m kent. Sinds maandag 7 oktober maken zes studenten van USC in hun eigen glazen huisje op Janskerkhof radio om geld in te zamelen voor stichting Klabu. Ondertussen staat de teller al op 2,5 duizend euro.

Wakker gehouden door goede sfeer

Tot en met donderdag maken de mannen 24 uur per dag radio. Slapen doen ze in een container naast het huis, naar het toilet en douchen kan aan de overkant, waar de kroeg van de vereniging zit. De sfeer op het plein zit er elke dag goed in volgens de studenten. Sjoerd en Floris, twee van de mannen die in het huis zitten, vertellen: “Het is echt gezellig druk. Mensen drinken een biertje en luisteren naar de muziek en gesprekken die wij voeren. We trekken zelfs ouders met kinderen.” Hoe de studenten in het huis terecht zijn gekomen? Sjoerd: “We hebben heel officieel gesolliciteerd via onze vereniging.”

glazen-huis-usc-studenten
Foto: indebuurt Utrecht

Meer dan muziek

Benieuwd naar wat de mannen allemaal doen? Luister dan via radio Ancient of live op het Janskerkhof zelf. Naast het draaien van lekkere hitjes, gaan de studenten ook in gesprek met ondernemers over onderwerpen als duurzaamheid. Omdat dit een actueel thema is, werd ervoor gekozen om hier meer bewustzijn voor te creëren. Gister was bijvoorbeeld de founder van Klabu, de stichting waarvoor de studenten geld inzamelen, te gast. “We krijgen hier veel positieve reacties op. Dat maakt het stiekem wel heel leuk. Het is ook erg inspirerend voor ons en de ondernemers zijn niet weg te slaan!”

Geld inzamelen voor stichting Klabu

De mannen hopen zo veel mogelijk geld in te zamelen voor stichting Klabu. Deze stichting zet sportclubs op in vluchtelingenkampen in Kenia. Een aantal oud-corpsleden is betrokken bij deze stichting, waardoor er is gekozen voor dit goede doel. Morgenavond gaan de studenten het huis uit en wordt het eindbedrag bekend gemaakt. Dit is bovendien de start van het jaarlijkse feestweekend van de vereniging. Dat er dit jaar een glazen huis staat, is geen toeval. Sjoerd: “De vereniging wilde de stad er meer bij betrekken en stak het evenement in een ander jasje.” Dat is toch best goed gelukt!

Wil jij ook een bijdrage leveren? Dat kan via de website van Klabu, contant of via de pin op locatie.

Weet je nog?

Weet je dit nog? Even terugblikken naar toen het Glazen Huis in Utrecht stond

Serious Request streek dit jaar neer in Utrecht, maar de inzamelingsactie van radiozender 3FM verloo...

adv.