Gemeente neemt Pils in het park-motie aan: meer horeca in de parken

Door Anne-Meike van den Berg 14 november 2017

Het is wat ons betreft nu al de beste motie die de Utrechtse gemeenteraad ooit heeft aangenomen: ‘Pils in het park’. Wat dat concreet betekent? Dat er meer mogelijkheden komen voor horeca in de Utrechtse parken.

“Als je in het park zit, heb je weleens zin in een biertje of een zak friet. Tot nu toe was dat amper mogelijk”, aldus Tim Homan, lijsttrekker van Student en Starter. Afgelopen donderdag diende de fractie van deze partij in de gemeenteraad de motie ‘Pils in het park’ in. En die werd aangenomen.

Dat betekent dat er meer ruimte komt voor bijvoorbeeld bierkraampjes of foodtrucks in de Utrechtse parken. Het is niet zo dat het Wilhelminapark of Park Lepelenburg voortaan iedere dag helemaal vol staan met eettentjes. “Het gaat ons erom dat de mogelijkheid er is, zodat de bezoekers niet altijd hun eigen eten en drinken hoeven mee te nemen, maar een biertje in het park kunnen pakken”, zegt Tim Homan in het AD Utrechts Nieuwsblad.

Iedereen blij?

Of iedereen blij is met de ‘Pils in het park’-motie? Nou, nee. De Stichting Wilhelminapark vindt het plan maar niks. Ze zijn bang dat het park ‘overbelast’ wordt en dat er straks na een zonnige dag bergen met afval overblijven.

Zijn jullie wel blij dat er meer horeca komt in de Utrechtse parken..?

Meer over

Gemeente Nieuws