Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Foto’s: zo zag het anti-racisme protest op het Jaarbeursplein eruit

Door Janine Guijt 6 juni 2020

Ruim 3500 mensen uit Utrecht en daarbuiten verzamelden zich vrijdagavond 5 juni op het Jaarbeursplein om een vuist te maken tegen racisme. Hun boodschap: racisme is niet iets van alleen de VS, maar vindt net zo goed in ons land plaats. 

Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

De organisatie had op de grond kruizen getekend, zodat demonstranten anderhalve meter afstand konden bewaren. Rond 19.00 uur was het plein vol en riepen de politie en gemeente op om niet meer naar het Jaarbeursplein te komen.

Ook in Nederland

Het protest vond plaats naar aanleiding van de dood van een zwarte Amerikaan, George Floyd, vorige week in de stad Minneapolis. Hij overleed nadat een agent hem minutenlang met een knie tegen zijn nek op het asfalt drukte. Sindsdien vinden binnen en buiten de Verenigde Staten anti-racismedemonstraties plaats. “Institutioneel racistisch geweld tegen zwarte mensen is echter niet enkel een Amerikaans probleem, het is een probleem dat zich ook in Nederland en de rest van Europa manifesteert”, liet de organisatie van de demonstratie weten via Facebook.

Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP

 

 

Lees ook:

Deze Utrechters protesteerden maandag op de Dam tegen racisme: ‘Er is meer nodig dan een like of een hartje’

Duizenden mensen verzamelden zich maandag 1 juni op de Dam in Amsterdam om te protesteren tegen poli...
Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.