Er komt een ‘liefdevolle bijeenkomst’ op het Domplein als reactie op de Nashville-verklaring

Door Janine Guijt 10 januari 2019

De LGBT-belangenorganisatie COC Midden-Nederland houdt komende maandagavond 14 januari de manifestatie Love Shine A Light op het Domplein in Utrecht. De bijeenkomst is een reactie op de volgens COC onnodig kwetsende Nashville-verklaring. 

De bijeenkomst start om 19.00 uur. “Het wordt een liefdevolle reactie op de onnodig kwetsende Nashville-verklaring. We hopen dat veel mensen met ons dit liefdevolle tegengeluid willen laten horen. Iedereen is welkom. We zijn nog druk bezig met het programma, maar dat zal bestaan uit een aantal sprekers en muziek”, aldus Simon Timmerman, voorzitter COC Midden-Nederland in het AD Utrechts Nieuwsblad.

Kleurrijk lichtje

Love Shine A Light wordt gehouden bij het homomonument op het Domplein. Deelnemers wordt gevraagd een kleurrijk lichtje of kaarsje mee te nemen. Deze worden na het programma rondom het monument geplaatst.

Over de Nashville-verklaring

In de tekst van de Nederlandse vertaling van de Nashville-verklaring staat onder meer dat ‘God het huwelijk heeft bedoeld als een levenslange verbondsrelatie tussen één man en één vrouw.’ In de tekst staat ook: ‘Wij bevestigen dat het zondig is om homoseksuele onreinheid of transgenderisme goed te keuren.’

Het document kwam afgelopen week in het nieuws omdat ruim tweehonderd mensen hun naam onder een Nederlandse vertaling ervan hebben gezet. Het gaat hierbij vooral om (oud-) predikanten van verschillende kerkelijke stromingen in Nederland.

Utrecht hijst de regenboogvlag als reactie op de Nashville-verklaring

De gemeente Utrecht heeft gisterenmiddag - maandag 7 januari - bij het Stadskantoor de regenboogvlag...

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Meer over

Nieuws

adv.