Er komt een gloednieuwe wijk aan het Merwedekanaal en dit wil je er over weten

Door Anne-Meike van den Berg 13 april 2018

Op het voormalige defensieterrein in Utrecht, aan het Merwedekanaal naast het Jongeriuscomplex, wordt een gloednieuwe stadswijk gebouwd. Het wordt een groene wijk met 600 woningen, een park en een zogenaamde sky-walk, een soort brug van glas.

Op dit moment worden de plannen voor de gloednieuwe woonwijk verder uitgewerkt. Wat we al weten over het voormalige defensieterrein? Nou, dit:

  • Er komen 600 koop- en huurappartementen en eengezinswoningen, waarvan er 120 sociale huurwoningen zijn.
  • Er komen kleine voorzieningen, zoals bijvoorbeeld een sapjesbar en een sportschool. Denk bijvoorbeeld ook aan een fietsreparatiepunt en een plek voor het brengen en ophalen van pakjes.
  • Langs de Overste den Oudenlaan komt een hoge woontoren van 70 meter. Aan de kant van het kanaal komt ook nog een toren van 35 meter.
  • In het Jongeriuscomplex komt horeca en je kunt er straks vergaderen.
  • Aan het Merwedekanaal komt een buurtpark.
  • Er komt een sky-walk, een brug van glas zodat je dus recht naar beneden kunt kijken, die overdag toegankelijk is voor publiek. Aan de sky-walk komen dak(moest)tuinen voor bewoners en een aantal woningen.

Tekst gaat verder onder de foto

defensieterrein-merwedekanaal-utrecht
Afbeelding: Gemeente Utrecht

Beweegbare brug

Dan is er ook nog het plan om een beweegbare brug te bouwen over het Merwedekanaal, voor fietsers en voetgangers. Deze brug verbindt de nieuwe wijk met Parkhaven. Of deze brug er ook echt komt, is nog niet zeker. Er wordt nu gekeken of er genoeg geld voor is en of de mensen die in de buurt wonen het ook een goed idee vinden. Het is de bedoeling dat de nieuwe wijk in 2020 zo goed als klaar is.

Er komen 170 nieuwbouwappartementen aan de Kanaalweg

Ben je op zoek naar een huis in Utrecht, maar heb je tot nu toe niks kunnen vinden? Let dan even op,...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.