Er komt een gigagroot beachvolleybalstadion op de Neude

Door Anne-Meike van den Berg 12 februari 2018

Kijk jij nu al uit naar het moment dat de terrassen op de Neude er weer staan en je een lekker biertje kunt drinken in de zon? In juli staat er in ieder geval iets totáál anders op de Neude dan tafeltjes en stoeltjes. Wat? Een enorm beachvolleybalstadion waar zo’n 2000 mensen in passen. Waarom? Omdat het EK Beachvolleybal naar Utrecht komt!

Van 15 tot en met 22 juli wordt het EK Beachvolleybal gehouden in Nederland. Utrecht is, naast Den Haag, Apeldoorn en Rotterdam, één van de vier steden waar de wedstrijden worden gehouden. En dat betekent dat je in juli even geen biertje kunt drinken op het terras op de Neude, maar dus wel naar beachvolleybal op het allerhoogste niveau kunt kijken. Hoe vet is dat!?

Primeur voor de Neude

ek-beachvolleybal-neude-utrecht
Zo komt het stadion eruit te zien. Afbeelding: Gemeente Utrecht

De horecazaken rondom het plein werken trouwens nauw samen met de Gemeente Utrecht voor de komst van het immense stadion. Het is voor het eerst dat er zo’n groot stadion wordt gebouwd op de Neude, lezen we in het AD Utrechts Nieuwsblad.

Wil je deze zomer naar een wedstrijd van het EK Beachvolleybal toe in Utrecht? Tickets zijn te koop vanaf €12,50. Houdt deze website in de gaten voor de kaartverkoop.

Meer over

Nieuws Sport

adv.