Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Einde van een tijdperk: de fietsenstalling op het Smakkelaarsveld is niet meer

Door Pauline Dons 16 september 2019

Het is je vast niet ontgaan: in Utrecht opende afgelopen augustus de grootste fietsenstalling ter wereld. Vandaag 16 september haalt de gemeente alle fietsen die nog geparkeerd staan in de welbekende fietsenstallingen Smakkelaarsveld en Moreelsepark weg. Vanaf nu moeten alle fietsen in werelds grootste fietsenstalling onder het station komen.

In de nieuwe fietsenstalling is ruimte voor maar liefst 12.500 tweewielers. Daarom zijn de twee oude fietsenstallingen overbodig en moeten ze worden ontruimd. De gemeente begon vanmorgen met het ontruimen van de fietsen.

Honderden fietsen

Al weken wordt aangekondigd dat de fietsenstallingen Smakkelaarsveld en Moreelsepark sluiten. De ruim 3600 plekken zullen de komende dagen verdwijnen, maar niet alle fietsers hebben hier rekening mee gehouden: er zijn honderden fietsen achtergebleven en ook om de hekken van de twee stallingen staan nog honderden fietsen geparkeerd.

Gratis ophalen

Eerst worden de rijwielen bij het Moreelsepark geruimd en de komende dagen worden alle achtergebleven fietsen van het Smakkelaarsveld opgehaald. Wie zijn of haar fiets niet op tijd heeft kunnen redden, kan deze binnen twee maanden gratis ophalen bij het fietsdepot aan de Koningin Wilhelminalaan 2A. Kijk hier voor meer informatie over het ophalen van je fiets bij het depot.

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Lees meer:

moreelsepark

Let op: op deze plekken in Utrecht worden binnenkort fietsen weggehaald

Je hebt het ongetwijfeld meegekregen: in Utrecht opende afgelopen week de grootste fietsenstalling t...

adv.