Dit zijn ze dan: de eerste beelden van de ontgroening van UVSV

Door Anne-Meike van den Berg 9 januari 2018

Een redactielid van het televisieprogramma Rambam heeft in augustus meegedaan met de ontgroening van UVSV en stiekem beelden gemaakt. De uitzending is donderdag 11 januari te zien, maar we hebben nu alvast een aantal beelden voor je.

Hoe het eraan toeging tijdens de ontgroening van de Utrechtse vrouwenstudentenvereniging? Niet al te best. Iemand zou op een denigrerende manier gevoerd zijn met een lepel, er werden astma-medicijnen van iemand afgepakt en een meisje geeft aan dat ze bespuugd is. Rambam heeft de beelden aan de Universiteit en de Hogeschool van Utrecht laten zien en die hebben naar aanleiding daarvan zelfs besloten om de subsidies en bestuursbeurzen van UVSV op te schorten.

Rambam goes ontgroening

Rambam stuurde tijdens de introductietijd vijf studenten naar de ontgroening van meerdere corpsen in het hele land. Vooral bij het Utrechtse UVSV en het Rotterdamse corps RSC werden de gedragsregels niet nageleefd. Bij RSC ging het er zelfs zo hard aan toe dat een eerstejaars naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd.

De uitzending van Rambam is op donderdag 11 januari te zien op NPO 3, om 21.10 uur. We hebben nu alvast een trailer voor je:

adv.