Dit wil je zien: Roald maakte een geweldige VR-video van Utrecht

Door Janine Guijt 6 februari 2019

Wat ons betreft is Roald van Stijn van UtrechtVideo één van de beste filmmakers van Utrecht. Zo verraste hij ons al met een geweldige dronevideo van een besneeuwd Utrecht en filmde hij een gigantische zwerm spreeuwen. Dit keer delen we namens Roald een wel héél bijzonder project: een VR-video over Utrecht. Burgemeester Jan van Zanen kreeg de primeur en mocht als eerst de video bekijken: ‘Het is net echt!’.

“Ik heb een primeur voor jullie. Alleen de burgemeester heeft de video nog gezien en zijn reactie heb ik gefilmd”, mailde Roald ons. Samen met de Universiteit Utrecht en videoproducers van zijn bedrijf UtrechtVideo maakte hij een VR-video die ‘het ultieme visitekaartje van kennisstad Utrecht’ vormt. En wat ons betreft klopt die beschrijving helemaal.

Over de Munt en onder de Dom

In de film vlieg je over het water bij de Munt, fiets je onder de Dom door en vaar je met hoge snelheid door de grachten. Daarnaast zie je hoe wetenschappers van de Universiteit Utrecht op het Utrecht Science Park in hun eigen laboratorium of werkplek vertellen over hun onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken.

Ook zonder VR-bril te bekijken

We kunnen er nog meer woorden aan vuil maken, maar eigenlijk moet je de video gewoon bekijken. Mocht je geen VR-bril hebben, geen probleem. Op een pc of laptop kijk je rond door met je muis slepende bewegingen te maken in de video. Op je smartphone kun je je telefoon ronddraaien, zodat het beeld automatisch meedraait.  “Maar het is natuurlijk het allerleukst als je het beleeft met een VR-bril, dan is het net alsof alles zich voor je ogen afspeelt!”, aldus Roald.

We zeiden het al: de burgemeester mocht de video als allereerste bekijken. Zijn reactie legde Roald vast.

Verder lezen:

roald-van-stijn-utrecht

Roald maakt fantastische video’s over Utrecht: ‘Het is mijn manier om iets terug te doen voor de stad’

Utrecht, de stad waar je woont en waar je dol op bent, die wil je natuurlijk zo goed mogelijk aan de...

Nog even nagenieten van de schaatspret met dit heerlijke feel good filmpje

Wat was het ontzettend gaaf dat we afgelopen week op de singels konden schaatsen, hè? Hoewel we ook ...
zon-in-het-bos-roald-van-stijn

Magisch mooi: deze video van de natuur in en rond Utrecht

Vijf jaar lang trok Utrechter Roald van Stijn er met zijn camera op uit om de natuur in de provincie...

adv.